Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Διοικητικά προβλήματα στον Ηρακλή

«Πρώτα πλήρωσε τα χρέη και μετά φύγε»
λέει ο Ερασιτέχνης στον Ρέμο

Ουδείς είναι σε θέση να προσδιορίσει την επόμενη μέρα της ΠΑΕ Ηρακλής. Μετά την άρνηση του ΓΣ να πάρει τις μετοχές από τον Αντώνη Ρέμο και την διευκρίνιση ότι θα πρέπει πρώτα να εξοφληθούν τα χρέη που δημιουργήθηκαν, αντιλαμβάνεται ο καθένας την δυσκολία της κατάστασης. Εξάλλου για το βράδυ της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί νέα συνέλευση στο Κατσάνειο, όπου έχουν κληθεί και τα μέλη του δ. σ. της ΠΑΕ Ηρακλής.
Τις πρώτες πρωινές ώρες εκδόθηκε πάντως ανακοίνωση, έπειτα από την ......
γενική συνέλευση της κατάληψης η οποία αναφέρει.
«Μετά τη σημερινή γενική συνέλευση η οποία έγινε παρουσία των κυρίων Αρταβάνη, Τριανταφύλλου, Αδαμίδη, Γωγάκου, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε τη συμφωνία που έλαβε χώρα μεταξύ του πληρεξούσιου δικηγόρου του κυρίου Πασχαλίδη και του Γυμναστικού Συλλόγου κατά την οποία μεταβιβάζονταν η χρήση του 50% των μετοχών του φερόμενου ως μεγαλομετόχου στον Γ.Σ.
Απορρίψαμε αυτή την ενέργεια διότι δεν έγινε σεβαστό το αίτημα των καταλήψεων το οποίο ήταν οι μετοχές να έρθουν καθαρές από χρέη. Αντ' αυτού ο κύριος Πασχαλίδης νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανόητους προσπάθησε να διώξει από πάνω του τις μετοχές οι οποίες συνοδεύονται από ένα τεράστιο χρέος προς τρίτους το οποίο κανείς τελικά δε γνωρίζει το ύψος του. Απαιτούμε από τον φερόμενο ως μεγαλομέτοχο να μεταβιβάσει άμεσα τη χρήση των μετοχών αφού πρώτα πληρώσει το 100% των χρεών προς τρίτους που τις συνοδεύουν.
Παράλληλα ο Γ.Σ. μέσω του κυρίου Αδαμίδη δεσμεύτηκε ότι θα κάνει από αύριο ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει τα μελλοντικά έσοδα της Π.Α.Ε. για να μην υποθηκευτούν από τον κύριο Πασχαλίδη με αντάλλαγμα την εκχώρηση δανείου από κάποια τράπεζα.
Οι δυο καταλήψεις συνεχίζονται κανονικά, καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί και αύριο στη γενική συνέλευση η οποία θα λάβει χώρα στο Κατσάνειο στις 8:00 παρουσία όλων των παραγόντων που πέρασαν από τις διοικήσεις του Αντώνη Πασχαλίδη», αναφέρει χαρακτηριστικά και ολοκληρώνει με το μήνυμα «Ο αγώνας συνεχίζεται».
Είναι σαφές ότι οι οπαδοί του Ηρακλή, αλλά και τα μέλη του δ.σ. του ερασιτέχνη θέλουν να ενημερωθούν περί του ύψους των χρεών, σχετικά με τις οφειλές που υπάρχουν από την τρέχουσα χρήση και κυρίως. Πώς δημιουργήθηκαν.
Παντελή: «Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ να προχωρήσω»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ΠΑΕ Ηρακλής, αν και επίσημα ποτέ δεν είχε ρόλο σε αυτήν, αφήνει με σημερινή γραπτή τοποθέτηση του ο Ανδρέας Παντελή. «Έχουν αναιρεθεί όλες οι συμφωνίες που έχω κάνει με τον Αντώνη Ρέμο. Τι εξυπηρετεί άραγε το 42% των μετοχών, όταν γνωρίζουν όλοι ότι απαιτείται το 67% για να προχωρήσεις κάποια πράγματα; Κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο για τον Ηρακλή. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν μπορώ να προχωρήσω κανένα θέμα», ανέφερε στο κείμενο ο Κύπριος, ο οποίος αύριο είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Με αφορμή, στο μεταξύ, φημολογία που αναπτύχθηκε εσχάτως για κίνδυνο μη παρουσίας του Ηρακλή στην Σούπερ Λιγκ, λόγω χρεών, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου, ξεκαθάρισε πως αυτό δεν έχει ισχύ. «Ούτε μία στο εκατομμύριο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει πρόβλημα παρουσίας στη Σούπερ Λιγκ η ΠΑΕ Ηρακλής λόγω χρεών, όπως φημολογείται. Αυτό μπορώ να το διασφαλίσω και προσωπικώς και να το διαβεβαιώσω».