Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

«Φωτιά» στην τελική βαθμολογία

Υπό αμφισβήτηση η «σωτηρία»
μετά την ένσταση του Λεβαδειακού

Στον αέρα παραμένει η η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ μετά την ένταση που κατέθεσε ο λεβαδειακός για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Ξάνθης στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής δεν επικύρωσε εξ ολοκλήρου την τελική βαθμολογία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το απόγευμα της Πέμπτης και από γραφεία της....
 Λίγκα διέρρευσε ότι η ένσταση αφορά στον Σπύρο Βάλλα.
Η πλευρά του Λεβαδειακού ισχυρίζεται ο παίκτης της Ξάνθης ότι δεν είχε συμπληρώσει εννέα, αλλά 10 κάρτες και κατά συνέπεια δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Η βαθμολογία επικυρώθηκε μέχρι την 5η θέση προκειμένου να ξεκινήσουν τα πλέι οφ.
Ο ΠΑΕ Λεβαδειακός θεωρεί πως η Ξάνθη δεν είχε λάβει υπόψιν της την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Ελληνας αμυντικός στον αγώνα με τον Αρη στα Πηγάδια, όπου στη συνέχεια αποβλήθηκε.
Κατόπιν τούτων ο Γιάννης Κομπότης αναμένεται να κληθεί από την Πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής, προκειμένου να καταθέσει.
Πάντως σύμφωνα με τον κανονισμό όταν ένας ποδοσφαιριστής αντικρύσει την κόκκινη κάρτα με δύο κίτρινες, τότε στην καταμέτρηση των κίτρινων καρτών, προσμετράται μόνο η μία, κάτι που σημαίνει ότι ο Σπύρος Βάλλας είχε δικαίωμαμα συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ποινές που επέβαλλε το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, με πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμωρήθηκαν οι ΠΑΕ Ατρόμητος και Ηρακλής, με 25.000 ο Ολυμπιακός, με 10.000 ο ΠΑΟΚ και με 2.000 ευρώ η Λάρισα.
Δεν αλλάζει το καταστατικό
Οι εκπρόσωποι των ομάδων αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αλλαγή του καταστατικού και να εκλέγεται ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής με τον ισχύοντα τρόπο.
Οι εκπρόσωποι των 16 ομάδων αποφάσισαν πως δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθεί στην θέση του προέδρου τεχνοκράτης με ποδοσφαιρικές γνώσεις, που να μην συνδέεται όμως με κάποια από τις ομάδες. Ως εκ τούτου, πρόεδρος της διοργανώτριας θα εξακολουθήσει να εκλέγεται είτε πρόεδρος, είτε μέτοχος ενός εκ των ΠΑΕ.
Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Νικόλας Πατέρας ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον ΟΠΑΠ και τη φραγή στις επιχορηγήσεις.
Σχετικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν λήφθηκε κάποια απόφαση, καθώς ο ΣΚΑΪ, που ζητάει αλλαγές, δεν έχει παραθέσει εγγράφως τα αιτήματά του.
Σχετικά με τα χρήματα, που έχουν να λαμβάνουν οι ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, διευκρινίστηκε πως κάθε βαθμός που έχει κατακτηθεί στο πρωτάθλημα ισοδυναμεί με 18.500 ευρώ και όχι με 17.500, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί.
Τέλος, σχετικά με την βελτίωση των αγωνιστικών χώρων, συμφωνήθηκε να γίνεται έλεγχος κάθε δύο ή τρεις μήνες.
Πατέρας: «Δεν είναι λύση οι υποβιβασμοί»
Ο Νικόλας Πατέρας κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της Σούπερ Λιγκ τόνισε εκ νέου πως οι εξοντωτικές ποινές στις ομάδες και μέτρα όπως βαθμολογικές τιμωρίες ή υποβιβασμοί, δεν είναι η λύση για την καταπολέμηση της βίας.
«Αυτά που μπορούμε να κάνουμε ως Λίγκα είναι πολύ λίγα. Δεν νομίζω πως αποτελούν λύση τα εξοντωτικά πρόστιμα, οι υποβιβασμοί ή οι χαμένοι βαθμοί. Δεν θα βρεθεί λύση αν χρεοκοπήσει ή υποβιβαστεί μια ΠΑΕ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ.
Ο Νικόλας Πατέρας επεσήμανε επίσης την ανάγκη της διοργανώτριας αρχής να έρθει σε επαφή με άλλες ομοσπονδίες προηγμένων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ούτως ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία στα θέματα που άπτονται της βίας. Οσον αφορά τη εκλογή προέδρου, τόνισε πως δεν αποφασίστηκε κάποια αλλαγή στο καταστατικό, ενώ στο τραπέζι της συζήτηση έπεσε ξανά το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Τέλος, σχολίασε τον τελικό Κυπέλλου λέγοντας:
«Εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι σε ειρηνικό κλίμα και να καταλάβουν οι οπαδοί ότι το ποδόσφαιρο είναι χαρά και όχι χώρος για να πλακωθούν κάποιοι. Να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να χαρεί ο κόσμος θέαμα».