Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Σενάρια για Γκοβού στον Πειραιά

Με το μυαλό στον Αρη
η προετοιμασία του Ολυμπιακού

Κάποιοι λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και απ' ότι φαίνεται ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς το πιστεύει ακδράδαντα. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους ενόψει των πλέι οφ και ο Μαυροβούνιος τεχνικός τόνισε στους ποδοσφαιριστές πως θα πρέπει να έχουν το......
 μυαλό τους συγκεντρωμένο στο πρώτο παιχνίδι της διαδικασίας, αυτό με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Μετά από το διήμερο ρεπό, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους ενόψει της 1ης αγωνιστικής με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη, με τον Μπάντοβιτς να επικεντρώνεται στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σε περίπτωση νίκης άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» θέτουν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης πρώτης θέσης την ομάδα του Κούπερ, ενώ και τα κέρδη αναφορικά με τον ψυχολογικό τομέα θα είναι μεγάλα.
«Όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ θα είναι ντέρμπι και πρέπει να τα προσέξουμε το ίδιο. Στο μυαλό μας θα πρέπει να έχουμε μόνο αυτά τα παιχνίδια. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και θέλω να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς με τον Αρη. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τα επόμενα παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι θα είναι διαφορετικό και έτσι πρέπει να το δούμε κι εμείς», ήταν τα λόγια του Μπάντοβιτς προς τους παίκτες.
Στα της προπόνησης, ο 41χρονος τεχνικός είδε με ικανοποίηση τους Ντουντού και Μέλμπεργκ να λαμβάνουν μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα. Ο Σουηδός αναμένεται να είναι 100% έτοιμος για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς, όχι όμως και ο Βραζιλιάνος, που ενδεχομένως όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Ο Ζαϊρί συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί στο γυμναστήριο, ενώ ο Ντιόγκο ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο. Την Παρασκευή οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στις 16:30.
Μεταγραφικά σενάρια για «Τόρο», Κυργιάκο και Γκοβού
Η απόφαση στον Ολυμπιακό είναι ειλλημένη. Μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Παρ' όλα αυτά, πολλά είναι τα ονόματα που καθημερινά παρελαύνουν στα ελληνικά, αλλά και ξένα μέσα ενημέρωσης. Πρέπει να τονίσουμε πως διευρευνητικές κινήσεις γίνονται, ωστόσο αποφάσεις θα ληφθούν μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.
Το τελευταίο όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αυτό του Σίντνεϊ Γκοβού. Το συμβόλαιο του Γάλλου διεθνή μέσου της Λιόν ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο παίκτης προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο 30χρονος αμοίβεται με δύο εκ. ευρώ και στο Λιμάνι δεν θέλουν τόσο μεγάλα συμβόλαια.
Από εκεί και πέρα, στη Γαλλία ασχολήθηκαν εκ νέου με το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ για τον Βασίλη Τοροσίδη, τον οποίο εξακολουθούν να παρακολουθούν οι μασσαλοί. Στο κόλπο όμως βάζουν και τον Κυργιάκο Παπαδόπουλο, τονίζοντας πως η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ θέλει να αποκτήσει πακέτο και τους δύο Πειραιώτες.
Ποινή 25.000 ευρώ για τα επεισόδια
Το ποσό των 25.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αρη. Η υποστηρικτική γραμμή της ΠΑΕ στηρίθχηκε στο γεγονός πως τα επεισόδια έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου, σε χώρο δηλαδή που δεν έχει ευθύνη η εταιρεία.