Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ραντεβού με τους βουλευτές

Την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί
την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός

Την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να εξηγήσει στους βουλευτές τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε να πατήσει το κουμπί ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
Αρχές Μαΐου η ενεργοποίηση
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος του Σαββάτου, η πλειονότητα των.....
 βουλευτών υποδέχθηκε «μουδιασμένη» την ανακοίνωση του πρωθυπουργού.
Το παρασκήνιο της απόφασης.
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Σημαντικό κομμάτι του Κινήματος χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την απόφαση, υπάρχουν όμως και αρκετές «γκρίνιες» για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα.
Η μεγαλύτερη αντίδραση προέρχεται από τον επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος ζήτησε έκτακτο συνέδριο.
Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Παναγιωτακόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του για ακραίο νεοφιλελευθερισμό.
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε σχετικά: «Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για ωραία λόγια ούτε για κραυγές ούτε για δάκρυα. Παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας», ενώ η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη σημείωσε ότι η προσφυγή ήταν επιβεβλημένη. «Όλοι οι πολιτικοί οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» κατέληξε.
«Είναι μονόδρομος η χρήση του μηχανισμού, μετά την επιμονή των κερδοσκόπων. Το είδατε αυτό τις τελευταίες ημέρες. Η οδύσσεια έχει και την Ιθάκη της. Στην Ιθάκη πορευόμαστε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, προσπάθειες και θυσίες» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.