Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παρέμβαση Σίμου Κεδίκογλου
για την Αποζημίωση των ψαράδων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας
 που επλήγησαν από το φυτοπλαγκτόν
Το ζήτημα της αποζημίωσης των ψαράδων της Εύβοιας που επλήγησαν από το φυτοπλαγκτόν που έχει κατακλείσει τις Αιγαιοπελαγίτικες ακτές του Νομού έθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ενημέρωσε την συγκεκριμένη υπηρεσία πως το τελευταίο δεκαήμερο οι Αιγαιοπελαγίτικες ακτές της κεντρικής και νότιας Εύβοιας έχουν καλυφθεί από ....
πρωτοφανή όγκο πλαγκτόν με αποτέλεσμα να πληγεί σοβαρά η αλιεία του τόπου, μιας και δεκάδες ψαράδες επιστρέφουν άπραγοι.
Ο Βουλευτής τόνισε, από την πληροφόρηση που είχε από τους ψαράδες της περιοχής κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Πετριές, πως η κατάσταση είναι απελπιστική και χρήζει άμεσης παρέμβασης από την πολιτεία, ώστε να αποζημιωθούν όσοι ψαράδες επλήγησαν από το σχετικό κονδύλι αλιείας 2007-2013, που προβλέπεται για τέτοια έκτακτα φαινόμενα.
Ο βουλευτής δήλωσε πως το πρώτο βήμα για την αποζημίωση των ψαράδων είναι να υποβάλλει η Νομαρχία το συγκεκριμένο αίτημα στη Διαχειριστική Αρχή Αλιείας, όπως έκαναν και σε ανάλογες περιπτώσεις οι Νομαρχίες της Θράκης που επλήγησαν από το ίδιο φαινόμενο. Παράλληλα, να υπάρξει ενημέρωση των πληγέντων ψαράδων από τους αρμόδιους φορείς (Νομαρχία, Λιμεναρχείο, κ.α.) με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις αποζημίωσης.