Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΕΠΟ

Συνεδρίαση Δ.Σ./Ε.Π.Ο.
Κατά τη τελευταία του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:
1.Η τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/6/2010 και ώρα 10:00 σε αίθουσα του μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Λεωφ. Βικέλα 52, Χαλάνδρι).
2. Υστερα από αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με βάση το άρθρο 32 του Πειθαρχικού Κώδικα, το οποίο αναφέρει ότι η αυθεντική ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε, ερμηνεύοντας τις σχετικές διατάξεις, ότι η έκτιση της ποινής από αποβολή (κόκκινη κάρτα) αρχίζει από την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Τυχόν δε έκτιση ποινών από κίτρινες κάρτες (συμπλήρωση 4, 7 κτλ) με επιλογή της ομάδας αρχίζει μετά τη λήξη της ποινής από αποβολή (κόκκινη κάρτα).
3. Το Κύπελλο Ελλάδας περιόδου 2010-2011 θα αρχίσει στις 28-29 Αυγούστου 2010. Τροποποιείται το σύστημα διεξαγωγής ως προς την 5η και 6η φάση.
Στην 5η φάση θα διεξαχθούν οκτώ (8) απλοί αγώνες. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι). ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΔΙΠΛΟ.
Στην 6η φάση θα διεξαχθούν 4 διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας).
4. Να θέσει η ΕΠΟ υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 2013.