Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ


Άφρισε ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γ. Αλαφούζος κατά του ΚΚΕ, με επιχειρήματα του κονσερβοκουτιού, που τα ακούγαμε πριν και στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Προφανώς ζήλεψε το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του ΛΑΟΣ και το επανέλαβε σήμερα από τον περιβόητο ΣΚΑΪ: «… πιστεύει ότι μέσα από θανάτους, σκοτωμούς κλπ θα επικρατήσει, αυτή ήταν πάντα η λογική του ΚΚΕ».
Είπε επίσης σωρό ψέματα, απαντώντας στην τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα, που ανέφερε ότι ....
οι εφοπλιστές κατασκεύασαν 600 καράβια στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα.
1. Βεβαίως το ΚΚΕ δεν έχει την ίδια αντίληψη με τον Γ. Αλαφούζο για τη δημοκρατία. Η τάξη του και ο ίδιος θέλουν τη «δημοκρατία» των καρχαριών που καταπίνουν τα εργατικά δικαιώματα.
Την κρίση την έφερε η κεφαλαιοκρατία, που έσκασε από τα κέρδη. Η ίδια καλεί τώρα το λαό σε συναίνεση για να τον ξεζουμίσει και πάλι και στο μέλλον, χάριν της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Τα κέρδη του υπηρετεί και η προσφυγή της κυβέρνησης στο μηχανισμό ΕΕ - ΔΝΤ.
2. Προφανώς ο Γ. Αλαφούζος δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του λαού να επιλέξει, όταν το αποφασίσει, το δρόμο ανάπτυξης που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων. Γι’ αυτό κραδαίνει τα κονσερβοκούτια. Όσοι σηκώνουν το κεφάλι, είναι επικίνδυνοι για τους Αλαφούζους.
3. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα κρατικοδίαιτο ναυπηγείο, όπως ισχυρίστηκε. Υπάρχουν δύο μεγάλα και ένα μικρότερο, με έμπειρο εργατοτεχνικό δυναμικό, το οποίο έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να κατασκευάζει όλων των τύπων πλοία. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και η ΕΕ συρρίκνωσαν τα ναυπηγεία. Έτσι, πολλά πλοία ναυπηγούνται στη Γερμανία και αλλού. Πρόκειται για επιλογή του διεθνούς κεφαλαίου.
Τα προκλητικά προνόμια, οι φοροαπαλλαγές, ο πακτωλός των επιδοτήσεων, που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές είναι μία πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με αποτέλεσμα το εφοπλιστικό κεφάλαιο να αποκομίζει τεράστια κέρδη και στη φάση της καπιταλιστικής κρίσης. Τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα των ναυτεργατών.
Είναι ψέμα ο ισχυρισμός του ότι δεν υπάρχει ανεργία στην ποντοπόρο ναυτιλία. Χιλιάδες άνεργοι συνωστίζονται καθημερινά στα δουλεμπορικά γραφεία που οι εφοπλιστές έχουν στήσει, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Τα τελευταία 20 χρόνια οι κυβερνήσεις μείωσαν 11 φορές τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων, απολύοντας πάνω από 60 χιλιάδες ναυτεργάτες.
Αυτή η πολιτική συρρίκνωσε και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Σε αυτή, οι εργάτες μαστίζονται από την ανεργία, ενώ δουλεύουν σε συνθήκες Νταχάου, όπου χάνουν τη ζωή τους ή σακατεύονται, εξαιτίας της απουσίας στοιχειωδών μέτρων προστασίας. Γενικότερα οι εφοπλιστές θέλουν εργάτες με πείνας μεροκάματα, να δουλεύουν μέρα νύχτα, 7 μέρες την εβδομάδα, ακόμα και σε ουρές συσσιτίων για απόρους.
4. Η ιδεολογική τρομοκρατία που εκτοξεύουν κατά των εργαζομένων ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, καθώς και η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δεν πρόκειται να περάσουν. Όσο για το ΚΚΕ, πιστεύουμε να έχουν αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να μπει στο πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί την κεφαλαιοκρατία.