Σάββατο 24 Απριλίου 2010

«Εμένα θέλει ο ΠΑΟΚ» είπε ο Σάντος στους Πορτογάλους

Απάντηση
στους συμπατριώτες του


Μπορεί για τους Πορτογάλους να προκάλεσε έκπληξη η τοποθέτηση του Φερνάντο Σάντος στα ΜΜΕ περί της επιθυμίας του Θοδωρή Ζαγοράκη, να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του. Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη όλοι γνωρίζουν ότι είναι το πιο λογικό. Είναι γνωστό άλλωστε πως η παραμονή του Σάντος στην .....
τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου» θα εξαρτηθεί (καταρχήν) από τον δικό του τρόπο σκέψης.
Ο έμπειρος τεχνικός ξεκαθάρισε στα πορτογαλικά Μέσα Ενημέρωσης ότι «εμένα θέλει ο Ζαγοράκης» και αυτή η πληροφόρηση (λίγο πολύ) επιβεβαιώνεται. Το συγκεκριμένο γεγονός ουσιαστικά καταστρέφει το ρεπορτάζ των Πορτογάλων, δεν παύει όμως να είναι απόλυτα πραγματικό. Και το ότι ο Σάντος - για πρώτη φορά - προέβη σε αυτή την κίνηση, αναμφίβολα αποδεικνύει ότι κάπου εκνευρίστηκε με την παραφιλολογία, αλλά και την παρέλαση ονομάτων που γίνεται καθημερινά.
Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος έχει διαφορετική ενημέρωση. Πόσο μάλλον (επίσης) από τη στιγμή που ισχύουν εκ διαμέτρου αντίθετα δεδομένα. Στα όσα αναφέρονται εξάλλου από τους Πορτογάλους, κινείται στην σφαίρα του πραγματικού το ότι έχει ειπωθεί το ενδεχόμενο να αναλάβει (ο Σάντος) την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Πορτογαλίας, ενώ έχουν κυκλοφορήσει οι φήμες περί του δικού μας συγκροτήματος.
Επί της ουσίας, η εξέλιξη των πραγμάτων θα εξαρτηθεί από την πορεία του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Διότι, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει το εισιτήρια για την προκριματική φάση του Champions League, τότε θα πρόκειται για μια διαφορετική κατάσταση σε σχέση με την τωρινή.
Τότε (ακόμη) θα δημιουργηθεί μια επιπλέον πρόκληση και όλοι θα θελήσουν να λάβουν μέρος σε αυτή την ιστορία. Στον αντίποδα, αν δεν τα καταφέρει, τότε το ενδεχόμενο αλλαγών είναι πολύ πιθανό. Και δεν αποκαλύπτουμε κάποιο μυστικό του κράτους, αφού αυτά είναι δεδομένα εδώ και καιρό.

ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 1-1
Σε προπονητικού χαρακτήρα φιλικό παιχνίδι, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε σήμερα ισόπαλος 1-1 με τον Πανθρακικό. Ο Λίνο έδωσε το προβάδισμα για τους «ασπρόμαυρους» στο πρώτο ημίχρονο και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ο Ρομπέρ.
Δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους γηπεδούχους οι Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Ντάριο Κρέσιτς.
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους: Χαλκιά, Μαλεζά, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Λίνο, Ιβιτς, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Γλύκος, Αραμπατζής, Μουν, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σαβίνι, Βερόν, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Εντίνιο, Παπάζογλου, Φιλομένο.