Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Μάχη για την κούπα...

Ώρα Κυπέλλου 20:30 για ΠΑΟ και Αρη
στον 68ο τελικό στο ΟΑΚΑ
με επεισόδια πριν την έναρξη

Παναθηναϊκός και ο Αρης διασταυρώνουν απόψε (20:30, Alpha) τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ με φόντο το Κύπελλο Ελλάδας στον 68ο τελικό του θεσμού. Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το νταμπλ και να κλείσουν με ιδανικό τρόπο τη χρονιά, ενώ οι «κίτρινοι» επιθυμούν να βάλουν στην τροπαιοθήκη τους έναν τίτλο, έπειτα από 40 χρόνια προσμονής... Το κίνητρο και για τους δυο είναι τεράστιο, ωστόσο μόνο ένας θα καταφέρει να φτάσει στον στόχο...
Ο Παναθηναϊκός μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της Σούπερ Λιγκ που τον βρήκε στο θρόνο του πρωταθλητή μετά από έξι χρόνια, θέλει να πανηγυρίσει και την.....
κατάκτηση του Κυπέλλου, ώστε να κάνει το νταμπλ και να δώσει ένα θριαμβευτικό τόνο στο φινάλε της φετινής σεζόν. Οι «πράσινοι» έχουν συμμετάσχει σε 27 τελικούς έχοντας σηκώσει 16 φορές την κούπα!
Όσον αφορά τα πλάνα του τεχνικού του τριφυλλιού για την ενδεκάδα που θα παρατάξει, ουσιαστικά παίζεται μια θέση, αυτή του επιτελικού μέσου, ανάμεσα στον Καραγκούνη και τον Νίνη, με τον δεύτερο να έχει ένα προβάδισμα.
Ο Νιόπλιας θα έχει τετ α τετ πριν από τον αγώνα, τόσο με τον αρχηγό, όσο και με τον El Ninio, προκειμένου να αποφασίσει ποιόν θα ξεκινήσει. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιπες δέκα θέσεις είναι... στάνταρ. Ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, με τους Βύντρα, Κατσουράνη, Καντέ και Σπυρόπουλο στην άμυνα, οι Ζιλμπέρτο και Σιμάο αμυντικά χαφ με τους Λέτο, Σαλπιγγίδη, Σισέ στην επίθεση.
Ο προπονητής των «πρασίνων» στην τελευταία προπόνηση που έγινε υπό την παρουσία του προέδρου Νικόλα Πατέρα, δεν θέλησε να πει πολλά λόγια στους παίκτες του ενόψει του τελικού με τον Αρη, αφού όλη την εβδομάδα τους έχει μιλήσει αρκετά για αυτό τον αγώνα.
Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε και η αποστολή της ομάδας για τον τελικό. Εκτός έμειναν μόνο οι τραυματίες Σεϊταρίδης και Δάρλας. Ο Νιόπλιας πήρε μαζί του 23 παίκτες, ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο Σαριέγκι, μετά το «πράσινο φως» που άναψε η ΕΠΟ αναφορικά με την συμμετοχή του στο ματς με τον Αρη, αλλά και ο Γκαλίνοβιτς.
Την αποστολή αποτελούν οι Τζόρβας, Καρνέζης, Γκαλίνοβιτς, Καντέ, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Βύντρα, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Γκάμπριελ, Φέτσης, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κλέιτον, Λέτο, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης, Σισέ και Πετρόπουλος.
Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο Αρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει μετά από 40 χρόνια να πανηγυρίσει ξανά την κατάκτηση ενός τίτλου και τι πιο καλύτερο από το μια επικράτηση επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού και μάλιστα μέσα στην ίδια του την έδρα, αφού το ΟΑΚΑ, ανεξάρτητα, αν τα εισιτήρια είναι μισά-μισά, λογίζεται σαν έδρα του «τριφυλλιού». Οι «κίτρινοι» έχουν παίξει σε 7 τελικούς κυπέλλου, όμως μόνο μία φορά είδαν χαρά, το 1970 όταν και επικράτησαν του ΠΑΟΚ. Από τότε χρονολογείται και ο τελευταίος τους τίτλος.
Η προετοιμασία του Αρη ολοκληρώθηκε με μία προπόνηση στο Ολυμπιακό Στάδιο και δίχως ουσιαστικά προβλήματα για τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Εξαίρεση αποτελεί ασφαλώς ο Κάρλος Αράνο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, γιατί είναι τιμωρημένος. Ο αργεντίνος προπονητής - όπως συνηθίζει - απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του παραμονή του τελικού.
Βάσει λοιπόν των εκτιμήσεων, ο Σηφάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια και οι Ρονάλντο Γκιάρο, Νασούτι στο κέντρο της άμυνας. Ο Νέτο θα καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας. Αριστερά, η λογική λέει Κρίστι Βανγκέλι, παρότι κυκλοφόρησε η φήμη περί σκέψης χρησιμοποίησης του Νταρίο Φερνάντεζ.
Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, το δίδυμο των Ναφτί, Πρίττα είναι το πιο αποτελεσματικό απ' όλα όσα χρησιμοποιήθηκαν επί ημερών του Κούπερ. Στην αριστερή πλευρά της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Τόνι Κάλβο, ενώ δεξιά θα είναι ο Καμέλ Μεριέμ. Σχετικά με την επίθεση, δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς το κλασικό 4-4-2 θα συμπληρώσουν οι Σέρχιο Κόκε, Χαβιέ Κάμπορα.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά σε τελικό της διοργάνωσης, πριν από... 70 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είχε αναδειχθεί νικητής με 3-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Όπως και πέρυσι στον τελικό Ολυμπιακός - ΑΕΚ, έτσι και φέτος στο Παναθηναϊκός - Αρης τον αγώνα θα διευθύνει ο Τάσος Κάκος. Ο κερκυραίος ρέφερι θα έχει βοηθούς τους Κωνσταντίνο Δάλλα και Δημήτρη Τάτση από την Ηπειρο, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο.