Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ! Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ 
ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ),  ΔΑΚΕ (ΝΔ) ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα των δυνάμεων της ΑΣΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ, η κινητοποίηση του σωματείου μας, της ΟΛΜΕ, του ΝΤ Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ, η ενημέρωση των συναδέλφων καθηγητών, η αλληλεγγύη που είχαμε από σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιο τομέα, η ανάδειξη του ζητήματος στη Βουλή, είχε αποτέλεσμα την ακύρωση του...
σχεδιασμού κυβέρνησης- ΔΙΔΕ να παραμποδίσουν τη συνδικαλιστική δράση, κατοχυρώνοντας την άδεια για να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕ σε Αλιβέρι, Ιστιαία και Χαλκίδα, όπως γίνονται χρόνια τώρα. 
Αντί αυτή η νίκη να αξιοποιηθεί από το ΔΣ της ΕΛΜΕ και να οριστούν άμεσα οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες πριν τα Χριστούγεννα, όπως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός του σωματείου, η πλειοψηφία του ΔΣ (Εν Δράσει- ΣΥΝΕΚ- ΔΑΚΕ) με τη στάση τους και την πρακτική τους ουσιαστικά την υπονόμευσαν, ορίζοντας όλοι μαζί (πλην ΑΣΕ) τις αρχαιρεσίες για τις 15 (Αλιβέρι), 17 (Ιστιαία) και 22 Γενάρη (Χαλκίδα).
Όλοι μαζί απέρριψαν την πρόταση της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 10/12, δυο μέρες πριν την κινητοποίηση στον ΔΙΔΕ, να πάει το σωματείο με πρόταση στη διαμαρτυρία οι Γενικές Συνελεύσεις και οι εκλογές να γίνουν στις 18-19-20 Δεκέμβρη. Με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η υποχώρηση του ΔΙΔΕ και να μην έχουν οριστεί οι εκλογές!
Στην επίμονη προσπάθεια της ΑΣΕ να γίνει έκτακτο ΔΣ ώστε να ορίσει άμεσα εκλογές προτείνοντας τις ημερομηνίες 18-19-20 Δεκέμβρη, η απάντηση όλων των άλλων δυνάμεων ήταν να γίνει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα συνεδρίαση …δια μηνυμάτων και τηλεφώνων, με τους Εν Δράσει (ΛΑΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΔΑΚΕ (ΝΔ) να συμφωνούν όλοι μαζί οι εκλογές να μετατεθούν για τον Ιανουάριο.
Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τη μετάθεση των εκλογών επιμένει να αθωώνει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και την ευθύνη των στελεχών της στην εκπαίδευση, μιλώντας απλά για διοικητική αυθαιρεσία του ΔΙΔΕ. Αυτή είναι η ουσία και τα περί μικρής προεκλογικής περιόδου, εορταστικής προετοιμασίας και mood Χριστουγέννων όπως έλεγαν, προγραμματισμού των σχολείων για γιορτές, αποτελούν προσχήματα για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι ούτε οι ίδιοι πίστευαν ότι ο διεκδικητικός και ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα, κόντρα στις σειρήνες του «τίποτα δε γίνεται», της μοιρολατρίας και ηττοπάθειας που σπέρνουν με μοιρασμένους ρόλους ΣΥΝΕΚ- ΔΑΚΕ- Εν Δράσει.  
Οι συνάδελφοι άλλωστε δεν περιμένουν να δουν τους εκπροσώπους του ΔΣ μόνο κάποιες μέρες πριν τις αρχαιρεσίες. Οι συνάδελφοι έχουν πείρα από τα πεπραγμένα του καθενός όλη τη χρονιά και μπορούν να κρίνουν ποιους θα στηρίξουν. Με τη μαζική τους συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις σε Αλιβέρι, Ιστιαία και Χαλκίδα θα μπορούσαν να ενημερωθούν ουσιαστικά, να θέσουν οι ίδιοι τα ερωτήματα και τη γνώμη τους για τον προσανατολισμό του σωματείου. Πολύ περισσότερο που οι πρόσφατες εξελίξεις και η στάση της κάθε δύναμης απέναντι σε αυτές μπορούν και  πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για όλους τους συναδέλφους.
Στις Γενικές Συνελεύσεις και τις αρχαιρεσίες του σωματείου μας στις 15/1/2019 στο Αλιβέρι, στις 17/1/2019 στην Ιστιαία, στις 22/1/2019 στη Χαλκίδα καλούμε τους καθηγητές που εργάζονται στα γυμνάσια και τα λύκεια της Εύβοιας να στηρίξετε τους συναδελφους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Να ενισχύσετε με την ψήφο σας την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών -ΑΣΕ.
Χαλκίδα, 18-12-2018