Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΚΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ- ΑΙΔΗΨΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 17/12 τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στην Ιστιαία, με έργα του καλλιτέχνη κομμουνιστή Δημήτρη Καμπανία. Πρόκειται για έργα που έχει φτιάξει με πολύ μεράκι, εμπνευσμένα απο τις στιγμές της ζωής και των αγώνων της εργατικής τάξης, παρουσιάζοντας ανθρώπους του μόχθου σε διάφορες φάσεις της ζωής τους. Στον αγώνα για το μεροκάματο, στους κοινωνικούς αγώνες, επίσης σχετικά με την μετανάστευση. 

Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν με ομιλία του σ. Θανάση Παππά, μελους ...
του γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε " Το ΚΚΕ , το κόμμα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων, μέσα απο την ηρωική  πορεία των 100 χρόνων του είχε και έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τους δημιουργούς της τέχνης. Εκατονταδες άνθρωποι της τέχνης που την κατέχουν και απο θεωρητική πλευρά γιατί την σπούδασαν αλλά και απλοί εργάτες, βιοπαλαιστές που ασχολήθηκαν με μια μορφή τέχνης προσέγγισαν το κόμμα μας και την ιδεολογία μας μέσα σε αυτή την εκατοντάχρονη πορεία μας. Ακόμα όμως και σπουδαίοι καλλιτέχνες και δημιουργοί, που δεν είχαν καμία πολιτική σχέση με το ΚΚΕ, τα έργα τους ή κάποια απο τα έργα τους συναντήθηκαν με την ιδιολογία του ΚΚΕ, όπως ο Ελύτης με το ¨Αξιον Εστί¨, ο Χατζηδάκις και πολλοί άλλοι. Το κόμμα μας, μέσα απο πολλές εκδηλώσεις τιμά ολους αυτούς τους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, του πολιτισμού γενικότερα που με το έργο τους προσπάθησαν και προσπαθούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτό που όλοι μας, μέλη και φίλοι του κόμματος παλεύουμε. ...Ο σ. Καμπανίας είναι όλη του η ψυχή το μαύρο του μολύβι και τα έργα του και όλα αυτά τα διαθέτει στο κόμμα για να μπορέσει μέσα απο την οικονομική του εξόρμηση , να γίνει πιο δυνατό, πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό. Το μεράκι του σ. Δημήτρη για την ζωγραφική ξεκινάει απο πολύ μικρός, αλλά οι συνθήκες ζωής, ο αγώνας για το μεροκάματο δεν του αφήνουν πολύ χρόνο, να βγάλει όλη του ψυχή σε αυτό που αγαπάει τόσο πολύ, στην ζωγραφική με το μολύβι". 

Η εκδήλωση συνδυάστηκε και με την ανακήρυξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της λαικής συσπείρωσης για το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, του σ. Θανάση Καμαράτου, οικοδόμου και μέλους της Τ.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ. Στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε " Μπροστά στις Δημοτικές εκλογές αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συγκροτήσουμε έναν πραγματικά αγωνιστικό συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα εκφράζει τα πραγματικά συμφέροντα του λαού της περιοχής μας.Άλλωστε δεν ξεκινάμε τώρα! Συνεχίζουμε μια προσπάθεια πολλών χρόνων των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων  που στάθηκαν με συνέπεια, με ανιδιοτέλεια, με σεβασμό και αγωνιστικότητα κοντά στο λαό της περιοχής μας. Επιδιώκουμε στο ψηφοδέλτιο που έχουμε αρχίσει να συγκροτούμε να συσπειρωθούν μαζί μας και άλλοι, άνθρωποι του λαού, αγωνιστές, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας." 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή στο σ. Δημήτρη Καμπανία του ιστορικού Λευκώματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά εως τις 30/12, 11:00 εως 13:00 το πρωί, και 18:00 εως 20:00 κάθε απόγευμα