Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στον διαιτητή κ. Αθανάσιο Τζήλο.
Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την ...
απαράδεκτη και βίαιη επίθεση εναντίον του Έλληνα διαιτητή κ. Αθανάσιου Τζήλου.
Αναμένουμε ότι θα διεξαχθούν εμπεριστατωμένες έρευνες από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα για να διαπιστωθούν οι λόγοι πίσω από αυτή την επίθεση και να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη. Επιπλέον, και όπως υπογράμμισε η FIFA νωρίτερα φέτος, είναι ζωτικής σημασίας όλα τα αρμόδια όργανα να αναλάβουν άμεση και κατάλληλη δράση για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που συνδέονται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια για τον κ. Τζήλο και την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου, και να του ευχηθούμε γρήγορη ανάκαμψη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους όρους εντολής της FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της FIFA και, μεταξύ άλλων, θα αναφέρει διαρκώς στη FIFA και την UEFA.