Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ»
Το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη», πραγματοποίησε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό στο θέατρο Παπαδημητρίου, με τίτλο: «Των Ελλήνων Παραδόσεις», στην οποία συμμετείχε με εξαιρετική επιτυχία και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την ....
διεύθυνση του κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου.
Τον απουσιάζοντα εκτός Χαλκίδος Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, ο οποίος διεβίβασε τις ευχές του προς όλους, ιδιαιτέρως δε προς τον Πρόεδρο του Εργαστηρίου κ. Θεόδωρο Γιαννακάρα για την εξαιρετική πρωτοβουλία της Εκδηλώσεως, ενώ συνεχάρη και όλους τους συμμετέχοντες.

ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, Ομάδα Παιδιών και Εκπαιδευτικών του Ειδικού Ενιαίου Γυμνασίου - Λυκείου Χαλκίδος, προκειμένου να ψάλλει τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.
Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε, όπως πάντα, με πολλή αγάπη τα παιδιά και συζήτησε μαζί τους, ενώ τους προσέφερε κεράσματα και χριστουγεννιάτικες ευλογίες.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Προσκεκλημένος της Θεατρικής Ομάδας «Πνοή ελευθερίας» και του Μουσικού Συνόλου του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρευρέθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα, στο Θέατρο Παπαδημητρίου.
Εκεί, οι προαναφερθείσες Ομάδες παρουσίασαν σκηνές από την παράσταση «Το πάρκο των οδοιπόρων», καθώς και επιλογές τραγουδιών, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Δέσποινας Λαθούρα.
Η θεατρική και Μουσική παράσταση των κρατουμένων του Καταστήματος κράτησης Χαλκίδας δόθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της «παγκόσμιας ημέρας Αλληλεγγύης», ενώ ο Σεβασμιώτατος προσκληθείς από τον Διευθυντή του Καταστήματος κ. Σπύρο Αθανασίου, έλαβε τον λόγο και συνεχάρη όλους τους κοπιάσαντες, ιδιαιτέρως τους κρατουμένους, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν προς τον σκοπό της ομαλής επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία.