Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος έλαβε χώρα η ακολουθία του τετάρτου Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος παρουσίασε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον αποψινό ομιλητή, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ανανίας Κουστένης, Ιεροκήρυκα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος, αποδέχεται πάντοτε την πρόσκληση του Ποιμενάρχου μας και, παρά την μεγάλη του....
ηλικία δίνει το «παρών» και μας ενισχύει με την δύναμη του λόγου του.
Ο π. Ανανίας απευθυνόμενος προς τους πιστούς με λόγο απλό και κατανοητό, αλλά και ταυτόχρονα βαθειά θεολογικό, αναφέρθηκε στην σημασία και το νόημα που δίνει στη ζωή των χριστιανών ο Τίμιος Σταυρός.
Όπως πάντα, ο π. Ανανίας κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία, στην οποία ιερούργησε ο νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου και έψαλλαν θαυμάσια οι ιεροψάλτες και αριστοτέχνες της Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος με τις χορωδίες τους.