Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

...σφηνάκια

 - Καλησπέρα σας κύριε ραδιοφωνατζή και πρέπει κάπου κάπου να λέτε και όλη την αλήθεια. Για πείτε μας, γιατί δεν λέτε τίποτα για το έργο στο Δοκό με την άντληση νερών που είχε αναθέσει ο κ. Παγώνης σε εργολάβο από την Θεσσαλονίκη; Είχατε πει κάτι τότε που ανατέθηκε το ....έργο και μετά μουγκα!!!!

- Οι δήμαρχοι της Εύβοιας θα πρέπει να φροντίζουν ώστε τα έργα να τ΄ αναλαμβάνουν εταιρείες της Εύβοιας και όχι κάποιες εταιρείες από άλλα μέρη της Ελλάδας και μετά αυτές οι εταιρείες που δεν έρχονται στην Εύβοια, αλλά δίνουν τα έργα σε υπερεργολάβους. 

- Πάμε τώρα στα παιδιά των προσφύγων από την  δομή της Ριτσώνας. Απορούμε με τα όσα συμβαίνουν και με την προσπάθεια "των υπαλλήλων" της Δομής, αλλά και των συνδικαλιστών. Συγνώμη, αλλά πως είναι δυνατόν να λένε πως πρέπει να πάνε στα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων 1.000 παιδιά, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλουν πως ήδη σ΄ αυτά τα σχολεία τα παιδιά είναι πολλά; Αν σε ένα 12θέσιο σχολείο προστεθούν παιδιά προσφύγων, δεν θα υπάρχει πρόβλημα;

- Η υπεύθυνη της δομής για τα παιδιά, κατηγορεί και προσβάλλει την δήμαρχο, αλλά γι΄ αυτό είναι αρμόδιοι άλλοι. Αλήθεια αν δεν έχει ευθύνη η δήμαρχος για τον Δήμο και τους δημότες, ποιος θα έχει; Η κυρία αυτή δεν έχει ασυλία και δεν πρέπει να χαρακτηρίζει τους άλλους. 

- Εμείς απλά ρωτάμε. Αν πάνε από 5 παιδιά σε κάθε αίθουσα θα χρειασθούν περίπου 200 αίθουσες. θα χρειασθούν δηλαδή περίπου 20 σχολικά συγκροτήματα!!!! Αφού λοιπόν το κράτος θέλει να πάνε αυτά τα παιδιά σε σχολείο, ας δημιουργήσει 5 σχολικά συγκροτήματα, μέσα ή έξω από την Δομή ή όπου αλλού θέλουν, ας αναλάβει το κράτος την μεταφορά των παιδιών, την καθαριότητα, τον διορισμό εκπαιδευτικών κλπ. Γιατί ρίχνουν το μπαλάκι στο Δήμο;

- Οι διορισμένοι μισθωτοί στην Δομή, ας πάνε στις σχολικές μονάδες, να μιλήσουν με τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στα σχολεία και θα καταλάβουν τα πάντα. Οι γονείς και οι τοπικές αρχές θα αντιδράσουν και δεν θα πανε τα παιδιά τους, τα Ελληνόπουλα δηλαδή στα σχολεία του χωριού τους κι ας πάνε τα προσφυγόπουλα.

- Λοιπόν για να το κλείσουμε το θέμα. Κανένας δεν είναι εναντίον των παιδιών των προσφύγων, αλλά ας αναλάβει το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ευθύνες τους.