Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

....μικρά, μικρά

 - Τι έγινε τελικά; 
Πολλές μετακινήσεις έχουμε στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων του Δήμου Χαλκιδέων.
Μάχη δίνουν τα ψηφοδέλτια Παγώνη Καθαροσπόρη για να διατηρήσουν δημοτικούς συμβούλους, αλλά και στελέχη που ήταν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Να δούμε πότε θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις, αφού με τα όσα συμβαίνουν, είναι πολλοί οι κύριοι και οι κυρίες που έχουν αγανακτήσει και δεν θέλουν να συνεχίσουν με τις παρατάξεις που οι αρχηγοί..... θέλουν ν΄ αποφασίζουν αυτοί και οι άλλοι απλά να λένε ΝΑΙ....

- Πάλι τα ίδια και τα ίδια; Πάλι το θέμα με την οικία Παπαφράγκα στην παλιά πλατεία του Βασιλικού; Η απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Ληλαντίων ήταν σαφέστατη. Το σπίτι να χρησιμοποιηθεί και να φιλοξενήσει το αρχείο Γεραμάνη, το οποίο και μεγάλο είναι και πλούσιο. Αυτοί που προσπαθούν να πιέσουν την δήμαρχο κυρία Βάκα, για κάτι άλλο, ας το πάρουν απόφαση. Το αρχείο Γεραμάνη έχει μεγάλη αξία και ένα απλό παράδειγμα είναι το ότι σχολή μουσικής του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, διδάσκει το ρεμπέτικο τραγούδι και ως μάθημα χρησιμοποιεί το αρχείο Γεραμάνη. Καθηγητές του Πανεπιστημίου ήρθαν στην Ελλάδα και συναντήθηκαν με την κυρία Ναυσικά Γεραμάνη για να τους παραχωρήσει σχετικό υλικό.

- Είναι τουλάχιστον τραγικό, να ακούμε διάφορα και κάποιοι να υποτιμούν την προσφορά και το έργο Γεραμάνη. Αν μισούν κάτι ή κάποιους, ας αφήσουν στην άκρη το μίσος τους ή ας βρούνε άλλους τρόπους να λύσουν τις διαφορές τους. Η δημοτική αρχή και προσωπικά η δήμαρχος κυρία Βάκα, δεν υποκύπτει σε πιέσεις του τύπου "αν δεν το κάνεις, δεν θα σε στηρίξουμε στις εκλογές".....

- Αυτοί που βάζουν τέτοια θέματα, έχουν μετρηθεί, αν και γυρολόγοι και δεν κάνουν πολλά κιλά, στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση και επηρεάζουν ελάχιστους στο Ληλάντιο. Η δήμαρχος κερδίζει καθημερινά φίλους στην περιοχή, επειδή τρέχει για τα συμφέροντα των δημοτών και μόνο.