Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Η Λαμία στα ημιτελικά

Με ήρωα τον γκολκίπερ Σαράνοφ και σκόρερ τον Τζανετόπουλο με κεφαλιά (117΄), η Λαμία νίκησε στο ΔΑΚ 1-0 τον Άρη στην παράταση και θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Δύο χαμένα πέναλτι για τους "κίτρινους". Αντίπαλός της θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας.
Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της Λαμίας ο Σαράνοφ που ήταν καθοριστικός και σε αυτό το παιχνίδι όπως και στον πρώτο προημιτελικό στο "Κλεάνθης Βικελίδης", απέκρουσε πέναλτι του Γκάμα. Στο 16΄ είχε αστοχήσει σε πέναλτι και ο Καμαρά για ....τους "κίτρινους" (άουτ).
Αυτή ήταν η τρίτη αναμέτρηση των δύο αμάδων μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας στην οποία δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο 90λεπτο, καθώς μεσολάβησε και το μεταξύ τους ματς πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη.
Για τη Λαμία αυτή είναι η τρίτη φορά που φτάνει στα ημιτελικά μετά το 1972 και το 2019, ενώ έχει λάβει μέρος συνολικά πέντε φορές στα προημιτελικά και η φετινή ήταν μάλιστα η τέταρτη διαδοχική.
Ο Άρης έχει φτάσει 37 φορές στα προημιτελικά του Κυπέλλου, 15 στα ημιτελικά, ενώ έχει αγωνιστεί σε 9 τελικούς και έχει κατακτήσει μία φορά το τρόπαιο.