Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Οι προτεραιότητες του Πογέτ στην Εθνική ομάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γκουστάβο Πογέτ έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της αποψινής, πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας, η οποία συγκεντρώθηκε για τους επικείμενους φιλικούς αγώνες της με τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο. 

Ο Ουρουγουανός τεχνικός υπογράμμισε πως θέλει να έχουν οι παίκτες του νοοτροπία νικητή, ενώ για τις επιλογές του ανέφερε ότι μελέτησε τη λίστα με πάνω από 45 ποδοσφαιριστές και η επιλογή έγινε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Αναλυτικά, ο Πογέτ δήλωσε: 

Για την πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας με εκείνον επικεφαλής της : « Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είχαμε δουλειά γραφείου, αλλά...

πάντα είναι καλό να βρίσκονται στο γήπεδο οι παίκτες. Τώρα ως προς τα φιλικά, θέλω να δω τα παιδιά πώς θα είναι. Όχι 40-50% αλλά να δούμε τι μπορούμε να κρατήσουμε για τα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν θα χρησιμοποιήσει τους αγώνες για να δει παίκτες ενόψει των επισήμων υποχρεώσεων : «Ναι, θέλουμε να κάνουμε δύο πράγματα. Πρώτα να δω τον τρόπο παιχνιδιού των παιδιών και στη συνέχεια να κερδίσουμε τα παιχνίδια, δεν πάμε απλά για να τα παίξουμε, θέλουμε να χτίσουμε νοοτροπία νικητή».

Για τα προβλήματα στις πρώτες κλήσεις : «Έχω εμπειρία στην προπονητική. Υπάρχουν πάντα προβλήματα. Από τα πράγματα που έμαθα, είναι να επικεντρώνομαι στους παίκτες που έχω μαζί μου, οπότε θα δουλέψω με αυτούς».

Για τα νέα παιδιά που κάλεσε στην Εθνική : «Μελετήσαμε μια μεγάλη λίστα με τους παίκτες, πάνω από 45 παίκτες. Επιλέξαμε τους παίκτες με συγκεκριμένα κριτήρια. Ο Λύρατζης έκανε καλό παιχνίδι με την ομάδα του χθες (με την ΑΕΚ), έπαιζε στην Κ21. Ήταν μικρό το κενό και τον καλέσαμε μαζί μας».

Για τον τρόπο που θέλει να παίζουν οι παίκτες του : «Δεν θα σας δώσω όσες πληροφορίες θέλετε. Δεν θέλουμε οι αντίπαλοί μας να ξέρουν την πλάνα μας. Θέλω να υπάρχει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, να φτάνει η μπάλα στους επιθετικούς. Λίγη υπομονή και θα τα μάθετε όλα σε λίγες ημέρες».

Για το αν θα κάνει δοκιμές : «Οπωσδήποτε θα δοκιμάσουμε πράγματα, θα σεβαστούμε το ποδόσφαιρο και την ουσία. Θέλουμε να έχουμε πάθος και να πάρουμε το αποτέλεσμα».