Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Σημαντική η παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση CONSTUCTIONS CYPRUS 2022 με επίκεντρο τον κατασκευαστικό κλάδο

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση CONSTRUCTIONS CYPRUS 2022 που διεξήχθη στο Χώρο Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, στη Λευκωσία από 18 έως 20 Μαρτίου 2022. 
Η έκθεση CONSTRUCTIONS CYPRUS 2022 απευθύνεται σε όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με κατασκευές και δομικά υλικά και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν σχετική οικονομική δραστηριότητα. 
Οι επιχειρηματίες του χώρου είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν την πιθανότητα σύναψης επαγγελματικών συμφωνιών και να προβάλλουν την τεχνογνωσία που κατέχουν στα τεχνικά επαγγέλματα στους πολυάριθμους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Με την συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) συντονίστηκε  στο εν λόγω εκθεσιακό... γεγονός υψηλής επισκεψιμότητας επιχειρηματική αποστολή τεσσάρων δυναμικών και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας αφού υπενθύμισε πως ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είναι Πολιτικός Μηχανικός και τόνισε: « όπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο Περιφερειάρχης κος Φάνης Σπανός, ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ιδιαίτερα απαιτητικός τόσο σε γνώση και  δεξιότητες, όσο και σε εφαρμογές. Μια τέτοια πρόκληση δε θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους. Αντιθέτως με όρεξη και σωστή οργάνωση υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου, δίνοντας τους την δυνατότητα να επεκτείνουν την δραστηριότητα τους και σε διεθνείς αγορές, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της κρίσης που μαστίζει τον εν λόγω κλάδο. Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας με την πείρα που διαθέτουν μπορούν να εδραιώσουν την παρουσία τους και εκτός των συνόρων της Περιφέρειας και της χώρας και να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι κατασκευές συμπαρασύρουν στην έννοια της ανάπτυξης μια πλειάδα επαγγελμάτων που με τη σειρά τους δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματα που μένουν στην τοπική κοινωνία.»