Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο 2ο Λύκειο Χαλκίδος

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, το 2ο Λύκειο Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκε ο Λυκειάρχης κ. Κωνσταντίνος Γιακουμίδης και οι υπεύθυνες Καθηγήτριες δύο τμημάτων της Β’ τάξεως του Λυκείου, με τους μαθητές και τις μαθήτριες των οποίων ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε στο αμφιθέατρο του Σχολείου και συζήτησε μαζί τους σχετικά με θέματα βελτίωσης των ανθρωπίνων σχέσεων, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον σεβασμό μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας και της... κοινωνίας ευρύτερα.
Η επικοινωνία των παιδιών με τον Επίσκοπό τους ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική και στο τέλος οι υπεύθυνες Καθηγήτριες των τμημάτων ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο, ενώ η μαθήτρια Μαρία-Ηλιάνα Τσαλιαγκού του δώρισε μια εικαστική δημιουργία της εμπνευσμένη από το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του απηύθυναν και εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση του με τους διδάσκοντες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους οποίους προσέφερε και από μια αναμνηστική ευλογία.