Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική νέων ανδρών

Με το... αριστερό μπήκε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νέων ανδρών (Κ20) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας, καθώς ηττήθηκε 13-10 από την αντίστοιχη των Ηνωμένων Πολιτειών, στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης. Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο οκτάλεπτο, όταν, με το σκορ στο 4-4, οι Αμερικανοί πέτυχαν τέσσερα «αναπάντητα» γκολ και προηγήθηκαν 8-4. Στη συνέχεια οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και μείωσαν σε 10-9 με τη λήξη της τρίτης περιόδου, ωστόσο η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Επόμενος αντίπαλος για τη..... «γαλανόλευκη» είναι αύριο (11/6, 15:00) η Σερβία, ενώ τη Δευτέρα (12/6, 19:30) η εθνική θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία.
Μετά το πέρας της Α΄ φάσης, οι δύο πρώτοι από τον 1ο και τον 2ο όμιλο προκρίνονται κατευθείαν στα προημιτελικά, ενώ οι τρίτες και οι τέταρτες ομάδες αναμετρώνται σε νοκ-άουτ παιχνίδι με έναν εκ των νικητών των άλλων τεσσάρων ομίλων, διεκδικώντας τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια για την οκτάδα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-6, 4-2, 1-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Λασκαρίδης, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 4, Ανδ. Μπιτσάκος 1, Χρ. Μπιτσάκος 1, Πούρος 1, Σπάχιτς, Λυκούδης, Ηλιόπουλος.

ΗΠΑ (Τζακ Κόκουερ): Πράις, Τσ. Ντοντ 3, Μέριλιν, Γουάτσον, Λίχτι 2, Κάρσον, Ρ. Ντοντ 3, Σνάιντερ 1, Μακφάρλαντ 1, Ρόουι 1, Καστίγιο 2, Μουντέλιους, Τέμκιν.