Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Μητροπολίτης Άνθιμος: «Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται»

«Η Εκκλησία μας, δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται» τόνισε σε μήνυμα του, με αφορμή τον εορτασμό της Πεντηκοστής, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης 'Ανθιμος και κάλεσε τους πιστούς, «εν όψει των πολιτικών εξελίξεων να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες, που δύνανται να τραυματίσουν την Ενότητα εντός του Σώματος της Εκκλησίας».
Ο κ. 'Ανθιμος ανέφερε ότι η Ορθόδοξη εκκλησία, έχει «ως βασικό και ουσιώδες γνώρισμα..... της, την εν Χριστώ Ενότητα» και πρόσθεσε:
«Ο Χριστός -ως Κεφαλή- αποτελεί το κέντρο και την αιτία της Ζωής και της Ενότητος όλων των μελών του Σώματός Του, τα οποία οφείλουν να μη διαιρούνται και σκορπίζονται, αλλά να ζουν με αλληλοσεβασμό και αμοιβαιότητα».
«Τέλος δε, καθώς σύμφωνα με τον όσιο Σωφρόνιο του Έσσεξ, ο κόσμος δεν χρειάζεται "πολιτική Εκκλησία", οφείλουμε να τονίσουμε, ότι προφανώς δεν είναι δυνατόν να προσκολληθεί η Εκκλησία σε κανένα πολιτικό σχηματισμό, αλλά ούτε και βεβαίως να γίνει αποδεκτή η οπτική της γνησιότητος της χριστιανικής ιδιότητος, μόνο εντός συγκεκριμένου κομματικού συνδυασμού» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.