Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάστηκαν στην Ενορία των Πολιτικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η Προστάτης και Πολιούχος αυτής Αγία Παρασκευή αλλά και ο Άγιος Παντελεήμων.
            Κατά την εορτή της Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2018 το απόγευμα, κατά τον Εσπερινό, προέστη της Συνάξεως ο Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, Εφημέριος Ν. Αρτάκης, ενώ ο Αρχψιμ. Γαβριήλ Σέρβος κήρυξε τον θείο λόγο..
            Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Θ. Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Γαβριήλ Σέρβου, Πρωτοπρεσβ. Αργυρίου Στουραΐτη – Εφημερίου της Ενορίας ...
και Διακ.Ευγενίου Τσάλλα.
            Για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, η Ενορία των Πολιτικών εόρτασε το Παρεκκλήσιο το οποίο είναι κτισμένο στην ρεματιά, βορείως των Πολιτικών, σε ειδυλλιακή τοποθεσία  και κοντά στις πηγές των νερών.
            Κατά την παραμονή το απόγευμα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό και τους γύρω χώρους και συμετείχε στον Εσπερινό, ενώ ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 27 Ιουλίου το πρωί παρέστη και λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, συλλειτουργούντος π. Αργυρίου Στουραΐτη, στο τέλος δε της Λειτουργίας προσεφέρθη προς τους πολυαρίθμους πιστούς φαγητό-πανηγύρι.