Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γ.Ν. Χαλκίδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γ.Ν. Χαλκίδας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τη μέρα που πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον Επίτροπο Ελεγκτή Οικονομικού με βασικό αίτημα να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοί μας επικουρικοί.
Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από τη διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και του υπουργείου υγείας συνεχίζεται. Πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο κρατώντας τους απλήρωτους συναδέλφους σε κατάσταση ομηρίας. Μετά την κινητοποίηση η διοίκηση ανήγγειλε ότι θα ...

δοθεί εφάπαξ το ποσό των 1200 ευρώ, το οποίο δεν αποτελεί παρά ένα πολύ μικρό μέρος από τα έως 20.000 ευρώ που χρωστούν στον καθένα. Η κίνηση της διοίκησης αν και προϊόν πίεσης από τους εργαζόμενους, δεν πρέπει να δημιουργήσει επανάπαυση.

Μετά από νέα πίεση της επιτροπής εργαζομένων στο τμήμα οικονομικού, ανήγγειλαν άλλα 600 ευρώ για τον Αύγουστο. Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι τα αυτά ψίχουλα δεν έχουν στόχο να δώσουν λύση, αλλά να κάμψουν την αντίστασή μας και να δημιουργήσουν ψεύτικες προσδοκίες. Αν ήθελαν να δώσουν λύση είχαν πεδίο ελεύθερο να το κάνουν. Όλοι οι επικουρικοί εργαζόμενοι θεωρούνται με υπουργική απόφαση (Αρ. Πρωτ. ΟΙΚ.1194/18) επαναπροσληπτέοι αυτοδίκαια τουλάχιστον έως το 2019. Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει καμία γραφειοκρατική δικαιολογία και κανένα νομικό κόλλημα να προχωρήσει στην πληρωμή των συναδέλφων. Το υποτιθέμενο ζήτημα με τον επίτροπο δεν μπορεί να αποτελεί πια συγχωροχάρτι. 
Δεν συμφωνούμε με την αντίληψη ότι «η διοίκηση είναι άχρηστη» διότι το φαινόμενο δεν είναι τοπικό αλλά επαναλαμβάνεται και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Θα ήταν κοντόφθαλμο να θεωρεί κανείς ότι η ομηρία χιλιάδων συναδέλφων σε όλη τη χώρα είναι προϊόν «κακής διαχείρισης». Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομηρία υφίσταται ανεξάρτητα από το αν πληρώνονται ή όχι. Υπάρχει ο κίνδυνος, μέσα από αυτήν την ιστορία να κρυφτεί το γεγονός ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλύπτουν τμήμα πάγιων και διαρκών αναγκών του νοσοκομείου οι οποίες εξυπηρετούνται με έκτακτους και συμβασιούχους εδώ και μια 15ετία. Η καθυστέρηση πληρωμών, το καθεστώς της ελαστικότητας με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου κ.τ.λ., δηλώνουν την πάγια στόχευση της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, για την κατάργηση της μονιμότητας και την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας. Επομένως η πάλη για την καταβολή των δεδουλευμένων των επικουρικών συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα των Δομών Υγείας, αυτή είναι η πραγματική αντιπαράθεση και η διοίκηση καθώς και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις είναι ικανότατοι στο να τη συγκαλύπτουν! 
Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ως άξια συνεχιστής των προκατόχων της υλοποιεί την ίδια πολιτική υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας με στόχο το ξεπούλημά της. Οι σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας αποτελούν λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα και όχι πεδίο επιχειρηματικής δράσης. Κάθε περικοπή είτε μισθών είτε άλλης χρηματοδότησης, αποτελεί περιστολή αυτού του δικαιώματος και οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να το επιτρέψουν!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, Συγκεντρωνόμαστε την Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 13:00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Απαιτούμε:
§  Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι, να σταματήσει το «κρυφτούλι» πίσω από τον επίτροπο.
§  Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί, έκτακτοι και άλλοι συνάδελφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου.
§  Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Να σταματήσει η επιχειρηματική δράση στον κλάδο.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ