Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Κοινή δήλωση υποψήφιων Δημάρχων στην Εύβοια και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς-Εύβοιας

Για την απεργία των ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 21 Φλεβάρη
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους Δήμους και την απεργιακή τους κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δρομολογεί περικοπές στα ΒΑΕ και στο επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Εύβοιας, ζουν τη σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει το αντεργατικό πλαίσιο των μνημονίων που στήριξαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 47 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα το 2018. Το καλοκαίρι μέσα σε διάστημα 2 μηνών συνέβησαν 7 θανατηφόρα ατυχήματα σε....
εργαζόμενους Δήμων της χώρας. Η κατάσταση με τα εργατικά ατυχήματα είναι τραγική. Ο αριθμός είναι μεγάλος για να είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Ο τραγικός αυτός απολογισμός είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν τη ζωή τους μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, απόρροια των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό -ειδικά στο χώρο της καθαριότητας- του ακατάλληλου και απαρχαιωμένου εξοπλισμού, της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που κυριαρχούν, της επιβολής της 24ωρης λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών, που έχει κάνει καθεστώς τη νυχτερινή εργασία όχι μόνο των ανδρών, αλλά και των γυναικών, την εντατικοποίηση και την τρομοκρατία.
Στο Δήμο Χαλκιδέων η δημοτική αρχή με χρήματα του λαού της περιοχής πλήρωσε για να στείλει τους παρατασιούχους- συμβασιούχους στα δικαστήρια και τους πέταξε στο δρόμο της ανεργίας. Το αίτημα για μονιμοποίησή τους προσκρούει στις κατευθύνσεις ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και κομμάτων, που διαχρονικά στηρίζουν την πολιτική της που δεν είναι άλλη παρά η μετακύλιση του κόστους υπηρεσιών, που θα έπρεπε να είναι δωρεάν προς το λαό, στις πλάτες των κατοίκων των δήμων.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους Δήμους που απαιτούν :
Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ και στο επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων, των  παιδικών  σταθμών, ΚΔΑΠ,  ΚΔΑΠΜΕΑ,  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Κρατική χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών των δήμων. 
Για την επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού.  
Για την τροποποίηση του άρθρο 103 του Συντάγματος, ώστε να αρθούν όλοι οι περιορισμοί και να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται.


Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας
Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων 
Δημήτρης Παρασκευάς, υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου
Κώστας Κέκης, υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου
Ασημίνα Καραμπέτσου, υποψήφια Δήμαρχος Ερέτριας
Θανάσης Καμαράτος, υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας
Στάθης Λιαγκάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.Άννας
Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς-Εύβοιας