Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Εκπαιδεύοντας το μέλλον!

Σε πλήρη εξέλιξη και με διευρυμένες δραστηριότητες υλοποιείται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Training the future», που εντάσσεται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο «Μπάλα Παντού» και είναι εγκεκριμένο από την UEFA.
Περισσότερα από 400 επίλεκτα παιδιά -αγόρια και κορίτσια- ηλικιακής κατηγορίας Κ-14 έως Κ-16 από όλες τις Ε.Π.Σ. της χώρας παίρνουν μέρος σε εκπαιδευτικές συναντήσεις,...
οι οποίες περιλαμβάνουν προπονήσεις προεπιλογής για την ένταξή τους στην οικογένεια των Εθνικών Ομάδων και ομιλίες με θεματολογία την ψυχολογία και τη διατροφή.
Ειδικότερα, σε Λαμία, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Άργος, Αθήνα και Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί προπονήσεις για ταλαντούχους ποδοσφαιριστές Κ-14 και Κ-16 που αγωνίζονται στις Μικτές Ομάδες των Ενώσεων, υπό την επίβλεψη του Τεχνικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας, Χαράλαμπου Ζελενίτσα, και του Ομοσπονδιακού προπονητή Κ-15, Θεόδωρου Ελευθεριάδη και τη συνεργασία των Ομοσπονδιακών και Ενωσιακών προπονητών.

Εξάλλου, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικών Ομάδων Γυναικών, Αντώνης Πριόνας, και οι συνεργάτες του κ. Παπακώστας, Μπατσίλας έχουν την ευθύνη των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων σε έξι πόλεις (Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ρόδος, Πάτρα και Αθήνα) για επίλεκτες παίκτριες Κ-15 και Κ-14 από όλη την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι οι δράσεις για ταλαντούχα κορίτσια εντάχθηκαν για πρώτη φορά σε αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ε.Π.Ο. και πρόκειται να κορυφωθούν (για την κατηγορία Κ-15) στο κεντρικό φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου 2019 που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο 1-3/5.
Για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, το πρόγραμμα «Training the future» ολοκληρώνεται με την οργάνωση καλοκαιρινών camps για 44 παίκτες και 22 παίκτριες Κ-14, που θα αποτελούν τις τελικές επιλογές των Ομοσπονδιακών προπονητών.