Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Οι κυρίες της αυτοδιοίκησης

Σε πολλούς δήμους της Εύβοιας έχουμε υποψηφιότητες για την θέση δημάρχου, θηλυκού γένους.
Στον Δήμο Χαλκιδέων υποψήφια η κυρία Βάκα και στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων η κυρία Γκόγκου.


- Η κυρία Βάκα δείχνει έτοιμη να προχωρήσει όχι με γενικόλογα, αλλά με στοχευμένες προτάσεις για κάθε Δημοτική Ενότητα και κάθε Δημοτική Κοινότητα. Έχουμε μια εικόνα από τον σχεδιασμό της κυρίας Βάκα και ευχόμαστε να μην καθυστερήσει πολύ, στο να περάσει στην διαβούλευση επί των προτάσεών της, αφού σχεδόν έχει ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιό της και τα...
κενά που έχει είναι αυτά που θα κρατήσει μέχρι το τέλος, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί κάποια πρόσωπα που θ΄ αποφασίσουν τότε. Η πρακτική που ακολουθεί η κυρία Βάκα είναι σωστή κατά την άποψή μας, αλλά δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο η μη ενημέρωση των κατοίκων ανα δημοτική κοινότητα, από τους υποψηφίους τοπικούς συμβούλους και με την παρουσία όλων των υποψηφίων συμβούλων της Δημοτικής Ενότητας. Σ΄ αυτές τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις θα πρέπει να υπάρχουν προτάσεις-σχέδιο και δεσμεύσεις για λύσεις.


- Η κυρία Γκόγκου είναι υποψήφια σ΄ έναν δήμο με τεράστια προβλήματα και με πολλές Δημοτικές Κοινότητες. Η αλήθεια είναι πως καθημερινά κάνει τις επαφές της με τους δημότες - κατοίκους του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, έχει αξιόλογους ανθρώπους στο ψηφοδέλτιό της και έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη πρακτική για τον προεκλογικό της αγώνα. Δεν ξέρουμε αν αυτή η πρακτική θα την βοηθήσει, αλλά πιστεύουμε πως αυτή η πρακτική θα ταίριαζε περισσότερο σε υποψήφιο βουλευτή και όχι σε υποψήφιο δήμαρχο. Κάνουμε αυτό το σχόλιο, γιατί πιστεύουμε πως η ομάδα συνεργατών της κυρίας Γκόγκου είναι αξιόλογη και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει αυτοδιοικητικά και να μην έχουμε φτάσει σε λιγότερο από 100 μέρες πριν την κάλπη χωρίς να έχουμε κάτι παραπάνω από την απλή ανακοίνωση ονομάτων και βιογραφικών. Θεωρούμε λάθος την πρακτική που θέλει μια προεκλογική περίοδο, με το πρόσωπο υποψηφίου δημάρχου να έχει στην σκιά του ανθρώπους οι οποίοι έχουν άποψη και σίγουρα μπορούν να επηρεάσουν τους δημότες.