Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΟΥΡΝΟΥ

Εν μέσω του καλοκαιριού, την 24η Ιουλίου 2020, με τη συμμετοχή πιστών και φιλέορτων χριστιανών, που προσήλθαν να εορτάσουν και να συμπροσευχηθούν,  μέσα στο μεγαλείο της Δημιουργίας του Θεού, κάτω από τους αιωνόβιους πλατάνους, στην  Θεοπρομήτορα Αγία Άννα την  παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της σεβασμίας κοιμήσεώς Της στο φερώνυμο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιό Της στο Γέροντα του Δήμου Ερέτριας της  Ενορίας Αγίας Τριάδος Πούρνου Διρφύων.
Στην Ιερά Ακολουθία του υπαίθριου Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Αρχιμ. Τιμόθεος  Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή των ....
Πρεσβυτέρων Βασιλείου Μπισμπιρούλα-Εφημερίου Ενορίας Πούρνου Διρφύων, Γερασίμου Βασιλόπουλου-Εφημερίου Ενορίας Θεολόγου Διρφύων, Αθανασίου Σάλιαρη-Εφημερίου Ενορίας Κάτω Στενής Διρφύων και του Διακ. Ευγενίου Τσάλλα.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Πρωτοπρ Θεοφάνης Παπαγεωργίου-Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας με τη συνοδεία Ιεροψαλτών της περιοχής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Τιμόθεος αναφερόμενος  στο πρόσωπο της Αγίας Άννης, με το γεγονός της γεννήσεως της Θεοτόκου η οποία έγινε τέκνο εξ’ επαγγελίας.

Μεταξύ των  συμμετεχόντων πιστών, που τίμησαν την εορτή,  παρέστησαν και ο Αντιδημάρχος Διρφύων κ. Πέτρος Κορώνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Πούρνου κ. Άγγελος Ηλίας και ο Προέδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ερέτριας κ. Μάριος Παντελής.

Την δε κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελουμένου του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία προεξήρχε ο Πρεσβ. Γεράσιμος Βασιλόπουλος με συλλειτουργούς τους Πρεσβ. Βασίλειο Μπισμπιρούλα και Αθανάσιο Σάλιαρη και συμπροσευχομένου του Σακελλάριου Χαραλάμπους Μιχαήλ-αφυπηρετήσαντος Εφημερίου της Ενορίας Θεολόγου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεράσιμος και αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Άννης η οποία κυοφόρησε τη Μητέρα της Ζωής.

και εν συνεχεία ακολούθησε η διανομή του ευλογημένου φαγητού, το οποίο επιμελήθηκε με την άψογη  διοργάνωση της λαμπράς πανηγύρεως ο π. Βασίλειος Μπισμπιρούλας με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πούρνου και Εθελοντές.