Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 για την χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης από το Υπουργείο Υποδομών

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι παρατάθηκε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, από το Υπουργείο Υποδομών, των 5.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία της 8ης και 9ης Αυγούστου.
Υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης είναι: 
1. Οι ένοικοι κατοικιών, είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες με πλήρη ή ψιλή κυριότητα, είτε είναι επικαρπωτές, ή μισθωτές, εξαιρουμένων των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ή ένοικοι με δωρεάν παραχώρηση, των οποίων η κατοικία, κύρια ή/και δευτερεύουσες, επλήγησαν από ...τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020. 
2. Οι επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες) που στεγάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020, με την προϋπόθεση ότι η κτιριακή εγκατάσταση ήταν σε χρήση την ημέρα του συμβάντος και η επιχείρηση που επλήγη ήταν σε λειτουργία. 
Οι ιδιοκτήτες κενών, εγκαταλελειμμένων ή ημιτελών κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων, δεν δικαιούνται έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω του https://www.gov.gr/ πατώντας στην επιλογή “Αποζημίωση πλημμυροπαθών Εύβοιας” ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και θα χρειαστούν:
τους κωδικούς σας πρόσβασης στο Taxisnet
στοιχεία για το κτήριο που έχει πληγεί (διεύθυνση, χρήση κ.ά.)
έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος
Να σημειωθεί ότι αν κάποιος δηλώσει ψευδή στοιχεία, πέρα από τις προβλεπόμενες νομικές κυρώσεις, θα πρέπει να επιστρέψει το τετραπλάσιο ποσό.