Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Καλημέρα

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή 
σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Όλοι πλέον θα πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να προσέχουμε πολύ, αν θέλουμε να αποφύγουμε το ραντεβού με τον κορονοϊό. Δεν είναι ώρα να δίνουμε σημασία στους ψεκασμένους οι οποίοι βρήκαν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να παριστάνουν τους ειδικούς και να ρίχνουν τσιτάτα. Η κατάσταση αυτών των ανθρώπων είναι.... πολύ σοβαρή και η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Αυτοί δεν θα γίνουν καλά με τίποτα.

- Σχετικά με τις καταλήψεις τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τα παιδιά έχουν δίκαια αιτήματα αλλά αυτά  δεν θα τα λύσουν με το να κρατούν κλειστά τα σχολεία. Όσο για τις ευθύνες, είναι περισσότερες αυτές που έχουμε εμείς ως γονείς και οι εκπαιδευτικοί και λιγότερες αυτές που έχουν τα παιδιά. Τα λάθη της κάθε κυβέρνησης είναι πολλά και διαχρονικά και φυσικά πολλά τα λάθη της σημερινής κυβέρνησης η οποία δεν έκανε αυτά που έπρεπε από την πρώτη στιγμή και πριν καν αρχίσει η σχολική χρονιά.

- Οι γονείς αδιαφορούν για τα όσα συμβαίνουν και έχουμε σε κάθε κάλεσμα την παρουσία 10 - 20 όταν το σχολείο έχει 400 μαθητές. Την λύση την έχουμε βρει όλοι μας. Δεν μας ενδιαφέρει το σχολείο. Υπάρχει και το φροντιστήριο στο οποίο αν δεν πας δεν περνάς εκεί που θέλεις, δεν μαθαίνεις αγγλικά, δεν μαθαίνεις καν Ελληνικά. Όποιος αμφιβάλλει ας σηκώσει το χέρι του.

- Το παιχνίδι είναι καλά στημένο και σ΄ αυτό συμμετέχουν ΜΜΕ, πολιτικοί, εκπαιδευτικοί και φυσικά γονείς. Κανείς μας δεν πρέπει να βγάλει έξω την ουρά του και  θα πρέπει οι νόμοι του κράτους να τυγχάνουν εφαρμογής. 

- Ένα πολύ σοβαρό θέμα θα πρέπει να το λύσει η δικαιοσύνη και να μην κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς να καθοδηγούν ανήλικα παιδιά σε μη νόμιμες πράξεις και για να καλύψουν τα παιδιά την ανικανότητα όλων των μεγάλων.

- Αυτό το 3ήμερο δεν θα είμαστε σε φυσιολογική ροή αναρτήσεων, αφού πρέπει να τελειώσουμε με κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις και φυσικά από Δευτέρα μπαίνουμε πλέον σε κανονικούς ρυθμούς.