Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό μήνα να έχετε όλες και όλοι και την υγεία σας να την προσέχετε για να την έχετε. Επειδή και η σημερινή μέρα θα είναι δύσκολη, σε ότι έχει να κάνει με τις καταλήψεις των σχολείων, ας το πάρουμε απόφαση εμείς οι γονείς κι ας αναλάβουμε πλέον τις δικές μας ευθύνες.
Είναι τραγικό να προσπαθείς να συζητήσεις με τα παιδιά κι εκεί που όλα πάνε καλά και αρχίζεις να λύνεις προβλήματα, έρχεται κάποιος κομματικός, κάποιος συνδικαλιστής ....και "ποτίζει" τα παιδιά. Έρχονται αυτοί που δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και πείθουν ελάχιστους μαθητές για να κλείσουν τα σχολεία γιατί τους ίδιους δεν τους πιστεύει ούτε το 5% των Ελλήνων. 

- Η χρονιά δεν πρέπει να χαθεί για τα παιδιά και ας αναλάβουμε και οι γονείς τις ευθύνες μας. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχουν οι διαδικασίες και οι κανόνες. Αυτές τις διαδικασίες θ΄ ακολουθήσουν και οι μαθητές στα σχολεία. Η πλειοψηφία των μαθητών θ΄ αποφασίσει για το αν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι.

- Σ΄ ένα σχολείο στο οποίο υπάρχουν 300-400 μαθητές δεν αποφασίζουν οι 30 - 50 να το κλείσουν και να βάλουν σε περιπέτεια τους άλλους μαθητές. Τώρα έχουν λόγο και οι γονείς για να τελειώνει αυτό που "φύτεψαν" στα παιδιά. Γονείς και καθηγητές θα μιλήσουμε στα παιδιά και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα κλείσει το θέμα, όχι με νικητές και ηττημένους, αλλά όλοι μαζί να λύσουμε προβλήματα, με ανοιχτά σχολεία.

- Κατηγορούν τον Δήμαρχο κύριο Ψαθά επειδή πήγε και "άνοιξε" το Γυμνάσιο Ψαχνών. Ποιοι τον κατηγορούν; Αυτοί οι οποίοι υποκινούν τα παιδιά. Ιδιοκτησία του Δήμου είναι τα σχολεία και ο δήμος πληρώνει για την συντήρησή τους. Γιατί έχει δικαίωμα ο καθένας να βάζει λουκέτα σε ξένη ιδιοκτησία και δεν έχει δικαίωμα ο δήμαρχος να παρεμβαίνει;

- Ο κορονοϊός είναι παντού και τώρα βρέθηκε στα Λουκίσια. Να προσέχουμε λοιπόν κι ας σταματήσουν οι ψεκασμένοι.