Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣTHΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΣΑ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. 
Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της κωμοπόλεως του Μαντουδίου την παραμονή, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος, Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος,  πλαισιούμενος από τον παρεπίδημο και εκ Σκιάθου καταγώμενο Αρχιμ. Αλέξανδρο Κανταράκια-Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, τον Πρωτοσύγκελλό της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τους Κληρικούς της Αρχιερατικής ....Περιφερείας Κηρέως με επικεφαλής τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Προϊστάμενο της Ενορίας Μαντουδίου Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Μάρκου και άλλους Ιερείς της περιοχής.
 
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναπτύσσοντας πτυχές του βίου του Ευαγγελιστού Ιωάννου, ο οποίος αγάπησε τον Χριστό σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνει υπόδειγμα θείου έρωτος για κάθε πιστό κατόπιν.
 
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 ετελέσθη στο Μαντούδι Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος, συμπαραστατούμενος από τους προαναφερθέντες Κληρικούς, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός.
 
Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, ο Ιεροψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Ερετρίας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης, ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Κωνσταντίνος Τσέτσικας και ο Λαμπαδάριος κ. Ανδρέας Ματσούκας, ενώ όλες οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).