Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Με βάση το ισχύον καταστατικό (πρωτοδικείο Χαλκίδας) της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτικής – Ράδιο965» εταίροι της είναι μέλη και πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ) και πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ.

Οι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕ με την «Ταξική Ενότητα» βρεθήκαμε ...
να συμμετέχουμε στην εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτική – Ράδιο965» γιατί το καταστατικό της στο άρθρο 9 αναφέρει ότι “Η ιδιότητα μέλους της εταιρείας του φυσικού προσώπου συνάπτεται με την ιδιότητά του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας”.

Μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να έχουμε αυτήν την ιδιότητα παρότι επανειλημμένα έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στη συμμετοχή και πιο πολύ στην εν κρυπτώ, αντεργατική διαχείριση που ασκείται μία δεκαετία από τον Μπασινά, μέλος του ΔΣ του ΕΚΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, διευθυντή του πολιτικού γραφείο του βουλευτή Χατζηγιαννάκη και την ομάδα του. Η διαχείριση αυτή μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει:

·        επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα

·        μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από το ταμείο του ΕΚΕ στη «Ραδιοτηλεοπτική – Ράδιο965» που ξεπερνάνε τις 200.000 ευρώ, την τελευταία δεκαετία

·        συμμετοχή σε προγράμματα χρηματοδότησης που προκάλεσαν την έφοδο του ΣΔΟΕ στο κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΕ

Για το λόγο αυτό, όσοι ως εκλεγμένοι στο ΔΣ του ΕΚΕ με την «Ταξική Ενότητα», βρεθήκαμε να συμμετέχουμε στην εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτική – Ράδιο965», με εξώδικη δήλωση απαιτήσαμε:

·        να σταματήσει η επίθεση στα δικαιώματα της συναδέλφου για 16 χρόνια ηχολήπτριας της «Ραδιοτηλεοπτικής – Ράδιο965». Να αποσυρθεί η προσφυγή που έγινε από τον Μπασινά και την ομάδα του μέσω του δικηγορικού γραφείου Χατζηγιαννάκη και ζητάει να μην της αναγνωριστούν ένσημα που της οφείλουν. Να καταβάλουν το υπόλοιπο από δεδουλευμένα και αποζημίωση που της οφείλουν από το 2017.

·        την καταγγελία της εταιρικής σύμβασης και την αποχώρησή μας από την εταιρεία.

Για αυτές μας τις ενέργειες ενημερώνουμε όλους όσους αναφέρονται ως εταίροι της «Ραδιοτηλεοπτικής – Ράδιο965», τα μέλη και πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕ και τα συμμετέχοντα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ.

Απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης της εργαζόμενης, που διώκεται από τον Μπασινά και την ομάδα του, στα μέλη και πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕ και τα συμμετέχοντα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ. Απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες που να δηλώνουν την αντίθεση καθενός εταίρου σε αυτές τις ενέργειες.

Επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος έχει ήδη χάσει 5 χρόνια συνταξιοδοτικά ένσημα γιατί όταν προσέφυγε στο ΙΚΑ τα πέντε παλαιότερα χρόνια είχαν ήδη παραγραφεί.

Επισημαίνουμε ότι η προσφυγή που εκκρεμεί κατά της ασφάλισης της συναδέλφου ζητάει να μειωθεί ο χρόνος παραγραφής ασφαλιστικών εισφορών στα 5 χρόνια (από 10 ή 20 που ισχύει αναλόγως προϋποθέσεων). Αν κερδηθεί όχι μόνο δεν θα πάρει τα ένσημά της η συνάδελφος αλλά θα αποτελεί και δεδικασμένο για να αξιοποιηθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις από την εργοδοσία.

Να συγκληθεί άμεσα το ΔΣ του ΕΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Χαλκίδα 22 Οκτωβρίου 2020

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ

Τζαβάρας Γιάννης

Καραμπέτσου Ασημίνα

Ντούρμας Κωνστ/νος

Ντούλτσα Πελαγία