Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Πελέ: «Θα ήθελα να παίξω για να βοηθήσω τη Σάντος»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα υποστήριξης στη Σάντος, τον μοναδικό σύλλογο που υπερασπίστηκε στη Βραζιλία και του οποίου παραμένει το μεγαλύτερο ίνδαλμά του, έστειλε ο Πελέ, με αφορμή τον αυριανό τελικό με την Παλμέιρας, λέγοντας  ότι θα ήθελε να είναι στο γήπεδο βοηθώντας στην κατάκτηση ενός νέου τίτλου στο Copa Libertadores. 

Η Σάντος που αντιμετωπίζει αύριο (22:00) στο στάδιο Maracana, την Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα, θα προσπαθήσει τον τέταρτο τίτλο της μετά εκείνους του 1962, του 1963 και του 2011. 

«Σαντίτας από όλη τη Βραζιλία, αυτή η ευκαιρία να μιλήσω μαζί σας φαίνεται....

εύκολη, αλλά δεν είναι. Εσεις, Σάντιστας όπως εγώ, τρέμουμε» είπε ο Πέλε απευθυνόμενος στους οπαδούς και την ομάδα της Σάντος σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media. 

«Φανταστείτε εσείς, που αγαπάτε το ποδόσφαιρο, που σας αρέσει το ποδόσφαιρο, αν ήσασταν στη θέση μου. Ήθελα να είμαι εκεί βοηθώντας την Σάντος, αλλά όλα έχουν το χρόνο τους. Θα  την ενισχύσουμε, θα είμαστε μαζί, προκειμένου η Σάντος να φέρει αυτό το πρωτάθλημα και αυτή τη νίκη για εμάς » πρόσθεσε ο Πέλε. 
Λόγω των προβλημάτων υγείας του και λόγω της πανδημίας covid-19, ο 80χρονος Πελέ, δεν θα μπορέσει να πάει στο  Maracana για να παρακολουθήσει τον τελικό του Libertadores, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo.

Ο Πέλε συνόδευσε την Σάντος και γιόρτασε στο γήπεδο τον τίτλο που κέρδισε το 2011 στο γήπεδο Pacaembú στο Σάο Πάολο, εναντίον της Πενιαρόλ  (2-1) από την Ουρουγουάη, σε ένα παιχνίδι που το σκορ άνοιξε ο Νεϊμάρ.