Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλή Κυριακή και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να προσέχετε και να μην ακούτε αυτούς που τα βλέπουν όλα καλά, που πιστεύουν πως όλα αυτά γίνονται για κάποιον άλλον λόγο. Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και δεν πάμε εκεί που υπάρχει συνωστισμός. Όταν ο κορονοϊός φτάσει στην πόρτα του σπιτιού σας, τότε θα φωλιάσει ο φόβος μέσα σας και θα καταλάβετε πως θα πληρώσετε το λάθος σας. Το χειρότερο είναι πως οι ανεγκέφαλοι, παίρνουν στο λαιμό τους και αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα. Αγνοήστε τους και απλά δώστε.... τους να καταλάβουν, πως έχουν άδικο.

- Πρώτο θέμα η συμπεριφορά μιας νηπιαγωγού στο νηπιαγωγείου στον Άγιο Νικόλαο (Μπούρτζι). 'Ενα παιδί είχε επιθετική συμπεριφορά προς τα άλλα παιδιά και γενικότερα.
Η νηπιαγωγός έβγαλε έξω από την τάξη το παιδί, για να το συνετίσει. Λάθος. Λάθος και το καταδικάζουμε. Το θέμα πήρε διαστάσεις, αφού κάποια γειτόνισσα κατέγραφε το παιδί που ούρλιαζε έξω από την πόρτα.

- Δεν γνωρίζουμε την κυρία νηπιαγωγό, αλλά μικρή σημασία έχει. Δεν γνωρίζουμε αν το παιδί έχει μόνιμα αυτή την συμπεριφορά ή έτυχε εκείνη την ημέρα να κάνει ότι έκανε. Έχουμε κάποιες απορίες. Το συνδικαλιστικό όργανο των νηπιαγωγών πήρε θέση; Ανήκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η νηπιαγωγός και θα πρέπει να μας πούνε την άποψή τους, γιατί αν ένας γονιός είχε απρεπή συμπεριφορά προς την νηπιαγωγό, θα τον είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια οι συνδικαλιστές.

- Η δική μας θέση, είναι καθαρή. Η νηπιαγωγός και οι γονείς του παιδιού, να συναντηθούν, να συζητήσουν, να κάνουν μαζί μια μεγάλη αγκαλιά στο παιδί και να δώσουν το λόγο τους, πως μαζί θα φροντίσουν ώστε το παιδί σιγά σιγά, να έχει μια καλή συμπεριφορά.

- Οι τιμωρίες δεν οδηγούν πουθενά και τέτοια φαινόμενα δεν θα υπήρχαν αν εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούσαν να συζητήσουν και να λύσουν προβλήματα που πάντα θα υπάρχουν.

- Να μην ξεχάσουμε ν΄ ανάψουμε ένα κεράκι και να κάνουμε τον Σταυρό μας, περνώντας από κάποιο Ιερό Ναό και να ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού.

- Καλή Κυριακή και να προσέχετε.