Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Σαρρής: "Διεθνείς ποδοσφαιριστές υποκινούμενοι από παράγοντες έκαναν λυσσαλέο πόλεμο στο Ρανιέρι

Πηγή: https://soccerplus.gr

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, που πρόσφατα αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την επονομαζόμενη υπόθεση της «Συμμορίας» φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ Σπορ από τον Αγγελο Στίμο και αναφέρθηκε στην δικαστική του περιπέτεια αλλά και για όσα έγιναν στην ΕΠΟ επί των ημερών του.Αναλυτικά όσα είπε σε απόδοση του SoccerPlusΑρχικά ανέφερε: «Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι κάποιοι άνθρωποι που ποτέ δεν είχαμε κατηγορηθεί για κάτι. Και ενώ παρήγαμε ένα έργο στην ΕΠΟ, που πιστεύω ήταν θετικό, ξαφνικά βρεθήκαμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Στήθηκε μία σκευωρία και ευτυχώς η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και μετά από μία πολύ σωστή δικαστική έρευνα απέδειξε πως ήταν όλη αυτή η υπόθεση ήταν μία σκευωρία».

Για ποιο λόγο κατηγορήθηκε: «Ήθελαν να χτυπήσουν εμένα προσωπικά γιατί δεν τους άρεσαν αυτά που γίνονταν στην ΕΠΟ. Εγώ στην ΕΠΟ άλλαξα το καταστατικό και τους 57 εκλέκτορες τους έκανα 187 με προοπτική να γινόταν 210. Μείωσα τους μισθούς, μείωσα τα λειτουργικά έξοδα. Πρώτη φορά η ΕΠΟ απέκτησε ISO, έβαλα τα οικονομικά σε μία τάξη. Και όμως μας αντιμετώπιζαν σαν εγκληματίες, χωρίς να έχουν στοιχεία και μας έριχναν λάσπη. Οσοι είχαν θιχτεί τα έβγαζαν πρωτοσέλιδα. Η όλη υπόθεση αποσκοπούσε να βλάψει το Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη. Όλοι αυτοί που έλεγαν διαφορά στην ανάκριση και την προανάκριση στο δικαστήριο είπαν άλλα, γιατί φοβήθηκαν τις μηνύσεις. Είχε.... στηθεί ένα κέντρο ολόκληρο από κάποιους παράγοντες, οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αλλάξουν την κατάσταση στην ΕΠΟ. Δεν μπορώ να κατονομάσω κανέναν γιατί δεν θέλω άλλες μηνύσεις και δικαστήρια, θέλω να ηρεμήσω»

Για τους άλλους της υπόθεσης που αθωώθηκαν: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Μπριάκος, ο κ. Δούρος, ο κ. Προύντζος, ο κ. Σταθόπουλος, ο κ. Κουρίδης, είναι τιμή μου που έχω συνεργαστεί μαζί τους, δεν έχω συναντήσει πιο έντιμους ανθρώπους. Στήθηκε μία σκευωρία, που μας παρουσίασε σαν εγκληματική οργάνωση και σαν συμμορία Στην αρχή είχε κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στη δικαιοσύνη όμως στο τέλος η δικαιοσύνη απέδειξε πως είναι πάνω απ’ όλους, με μία πάρα πολύ άψογη διαδικασία».

Για το πώς το βίωσε όλα αυτά τα χρόνια: «Πέρασε πάρα πολύ άσχημα και προσωπικά και οικογενειακά. Ειλικρινά μου άφησε πληγές. Τώρα επανερχόμαστε στη φυσιολογική μας ζωή»

Για το αν έγιναν όλα αυτά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΕΠΟ: «Ναι, υπέρ των δήθεν εξυγιαντών. Αυτοί που έλεγαν για βλαχοπροέδρους, αυτοί μετά κατήργησαν αυτά που κάναμε εμείς».

Για τη σημερινή η ΕΠΟ: «Δεν ξέρω πως λειτουργεί και δεν με ενδιαφέρει πώς λειτουργεί. Εγώ θέλω να σταθώ σε όλη αυτή τη λάσπη που μας έριξαν όλα αυτά τα χρόνια και έφυγε από πάνω μας».

Για τις κατηγορίες ότι έδιωξε τον Φερνάντο Σάντος από την Εθνική: «Ολα ήταν ψέματα. Στον κ. Σάντος είχαμε κάνει πρόταση έναν χρόνο πριν, με αύξηση αποδοχών και δεν δέχθηκε. Και όμως είπαν ότι εμείς τον διώξαμε μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με τα ίδια λεφτά που του είχαμε κάνει πρόταση, ήρθε μετά ο Ρανιέρι. Είπαν πως ήρθε στην Ελλάδα για αράξει ως συνταξιούχος και έφυγε τελικά από εδώ ως αποδιοπομπαίος τράγος και πήρε το πρωτάθλημα στη Λέστερ, αποδεικνύοντας πως είναι καλός προπονητής»

.Για τους λόγους που δεν πέτυχε ο κ. Ρανιέρι: «Τον κ. Ρανιέρι τον πολέμησαν από μέσα από την Εθνική. Ποδοσφαιριστές του δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Από μία μερίδα. Κάναμε κάθε προσπάθεια, πήραμε και τον Καραγκούνη στην Εθνική, ήταν όμως τόσο λυσσαλέος ο πόλεμος εναντίον του που δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές ήταν υποκινούμενοι από παράγοντες για προσωπικά τους συμφέροντα και εντός και εκτός ΕΠΟ. Μετά την αποπομπή του κ. Ρανιέρι παραιτήθηκα».

Για τους ξένους διαιτητές: «Εγώ πρώτος έφερα ξένο αρχιδιαιτητή. Ο. κ. Ντάλας όταν ήταν το Νο.2 της UEFA μετά τον κ. Κολίνα. Παραμένει και σήμερα το Νο.2 στην UEFA. Όμως το έργο που πήγε να κάνει ο κ. Ντάλας υποδαυλίστηκε με αποτέλεσμα και αυτός να τα παρατήσει».

Για την κάρτα υγείας: «Εγώ κατήγγειλα την κάρτα υγείας και βρέθηκα κατηγορούμενος και εκεί. Γιατί αυτοί που ανέλαβαν την ΕΠΟ μετά από εμένα, οι δήθεν εξυγιαντές, έβαλαν και μένα στους υπεύθυνους, ενώ ο δικαστής είπε προς τιμήν του ότι ο κ. Σαρρής δεν δέχθηκε να υπογράψει την κάρτα υγείας».

Για το αν οι παράγοντες είναι η πληγή του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Νομίζω ναι».Για την Ενωση Διαιτητών: «Με το καταστατικό, που είχαμε ψηφίσει εμείς, οι διαιτητές μπορούσαν να έχουν δική τους Ενωση. Το περάσαμε στη FIFA και τη UEFA, εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών και μετά αυτοί το κατάργησαν. Η εξυγίανση ήρθε και για τη διαιτησία και για οικονομικά συμφέροντα»

Για το αν θα ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο: «Όχι. Κατηγορηθήκαμε τόσο άδικα και προσπαθούμε να βρούμε την ηρεμία μας».