Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Καλημέρα

 -  Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και να είσθε καλά στην υγεία σας. Επιτρέψτε μας ν΄ αρχίσουμε σήμερα με την αναφορά μας στον Γιάννη Αγριόδημο, το σώμα του οποίου αγκαλιάζει από χθες η γη του Ληλάντιου πεδίου και η ψυχούλα του πάει κοντά στον Θεό. Τον ήθελε κοντά του και τον πήρε ο Θεός, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στους γονείς του.
Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για τους γονείς του. Ας μας συγχωρέσουν, αλλά ο Γιάννης έφυγε και δεν γυρίζει πίσω.  Ο Γιάννης όμως από ....εκεί ψηλά δεν θα ήθελε να βλέπει τους γονείς και τον αδερφό του, πνιγμένους στον πόνο και την θλίψη.
Τους θέλει δυνατούς και να σταθούν στα πόδια τους, για να ζήσουν και να μην τον ξεχάσουν ποτέ.
Οι γονείς θα πονάνε πάντα για το παιδί τους και η μόνη τους παρηγοριά ίσως βρεθεί στο να δώσουν την μάχη, ώστε κάτι ν΄ αλλάξει σ΄ αυτόν τον δρόμο. 
Ο Γιάννης έφυγε, αλλά οι εγκληματίες είναι εδώ και είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έδωσαν εδώ και χρόνια άδειες σε πολλές και διάφορες επιχειρήσεις, στις οποίες για να μπεις και να βγεις παραβιάζεις την διπλή γραμμή που υπάρχει στο οδόστρωμα.
Ο νόμος λέει πως έπρεπε να υπάρχει κόμβος για να πάρουν άδεια, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Έχασε την ζωή του ένας ακόμη άνθρωπος, αλλά φαίνεται πως τα συμφέροντα είναι ισχυρά και πάνω από την ανθρώπινη ζωή. 
Σε οποιοδήποτε σημείο του δρόμου ο κάθε οδηγός βγάζει φλας και περνάει στο απέναντι ρεύμα, μη υπολογίζοντας το όποιο απαγορευτικό.
Προτιμά να σκοτώσει έναν άνθρωπο, παρά να κάνει 1 χιλιόμετρο παραπάνω για να βρει τρόπο να περάσει απέναντι.
Ας φωνάξουμε ΟΛΟΙ μήπως και μας ακούσουν τώρα, με αφορμή "την δολοφονία" του Γιάννη.
Για μας δεν έχει καμία σημασία αν ο Γιάννης έκανε κάποιο λάθος ή όχι.
Κάποιος έβαλε εμπόδιο μπροστά του. Κάποιος σ΄ αυτόν τον δρόμο φρενάρησε για να δώσει προτεραιότητα σ΄  αυτόν που δεν σεβάστηκε την διπλή γραμμή.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ Κελαϊδίτης και Φάνης θα πρέπει να προχωρήσουν τις διαδικασίες και να τοποθετήσουν διαχωριστικό μπροστά  από κάθε επιχείρηση που κακώς βρέθηκε εκεί.
Οι γονείς του Γιάννη Αγριόδημου ας ξεκινήσουν έναν αγώνα, αφιερωμένο στην μνήμη του Γιάννη, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα σ΄ αυτόν τον δρόμο, στο βωμό του κέρδους και της διευκόλυνσης κάποιων επιχειρήσεων.
Ζητάμε συγνώμη από τους γονείς του Γιάννη Αγριόδημου για την πρότασή μας, αλλά πιστεύουμε πως ο Γιάννης θα βλέπει την προσπάθεια από εκεί ψηλά και θα συμφωνήσει.
Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε και μια πρόταση προς τον Δήμο Χαλκιδέων και ιδιαίτερα τον ΔΟΑΠΠΕΧ.
Υπάρχουν στο Βασιλικό δύο αθλητικές εγκαταστάσεις. Το γήπεδο ποδοσφαίρου και το Κλειστό Γυμναστήριο. Σε έναν από αυτούς τους αθλητικούς χώρους, ας δοθεί το όνομα του Γιάννη. Ο ίδιος υπηρέτησε τον αθλητισμό, αλλά και οι γονείς του επίσης.
Κυρία Αϊδίνη, κυρίες και κύριοι του ΔΟΑΠΠΕΧ, πρέπει και μπορείτε να το κάνετε.
Ο Γιάννης Αγριόδημος έφυγε άδικα από την ζωή, την οποία δεν πρόλαβε καλά καλά να την ζήσει. Ας αφήσουμε τώρα στην άκρη τα συλλυπητήρια και ότι άλλο κι ας κάνουμε κάτι στην μνήμη του.