Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Στις βροχές πνιγόμαστε, στο χιονιά παγώνουμε, στις ζέστες  καιγόμαστε και πάει λέγοντας... το “σωτήριο έτος 2021”. 
          Μπήκε στην «κατάψυξη» όλος ο Δήμος, με την εμφάνιση της "Μήδειας" από τη συνεχιζόμενη διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά κυρίως από την ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδίου πολιτικής προστασίας.
Για άλλη μια φορά φάνηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού, που είδε τα σχέδια επί χάρτου να γίνονται κουρελόχαρτα.
          Βαρύ και πάλι το τίμημα, με τρεις νεκρούς στα όρια του Δήμου....
          Η Κυβέρνηση βάζει στο ζύγι "κόστος - όφελος" την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας.
Πετάει το μπαλάκι στην περιφέρεια και στους υποστελεχωμένους και χωρίς χρηματοδότηση Δήμους, που συμβάλλουν κι αυτοί με τη σιωπή τους στην απόκρυψη των τεραστίων ευθυνών μιας πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της Ε. Ε.
          Για 4η μέρα οι περισσότεροι οικισμοί του Δήμου παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η ΔΕΗ όμως χρεώνει ακριβά στους λογαριασμούς τη συντήρηση δικτύου, που δυστυχώς δεν την έχουμε δει. Ούτε η Δημοτική αρχή έχει  νοιαστεί και απαιτήσει αυτό που δικαιούνται οι δημότες της.
Οι περικοπές στη συντήρηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ για χάρη της κερδοφορίας πάνε παρέα με τα... παραμύθια της πράσινης ανάπτυξης, των αγωγών ενέργειας, κ.ά., που ο λαός χρυσοπληρώνει σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ.
          Αυτά τα σοβαρά προβλήματα, δεν μπορεί να αποδίδονται απλά στα έντονα καιρικά φαινόμενα ή “στον κακό μας τον καιρό”, όπως θεωρούν η κυβέρνηση, η περιφέρεια και η δημοτική αρχή για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες.
Δεν αντιμετωπίζονται με εκκλήσεις προς το λαό να μένει κλεισμένος στα σπίτια του, φοβερίζοντάς τον παράλληλα για την προσωπική ευθύνη του καθενός.
          Τα διάφορα σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, που εκπονεί η δημοτική αρχή, είναι όπως έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένα, σχέδια επί χάρτου, αφού η κρατική χρηματοδότηση είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη και τα τεχνικά μέσα στην πολιτική προστασία, κεντρικά και σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων ανεπαρκή και υποβαθμισμένα.
          Τελικά οι φωτογραφίσεις συντονιστικών οργάνων, διανομής κάδων καθαριότητας, κοπής κλαδιών και δένδρων και οι συνεργασίες με περιφερειακούς και κυβερνητικούς παράγοντες, είναι μάλλον για τα «πανηγύρια».
          Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα ούτε για τη δημοτική αρχή, ούτε για την περιφέρεια, ούτε και για την κυβέρνηση…
          Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις δραματικές συνέπειες που βιώνουμε!!!
          Σε διάστημα μόλις δυόμισι χρόνων, η πολύπαθη περιοχή μας έχει πληγεί από πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονιάδες. Παραμένει ανοχύρωτη, μετράει νεκρούς και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να μας περιμένει....
    Ο  λαός της περιοχής πρέπει να διεκδικήσει με την πάλη του τις συνθήκες ζωής που δικαιούται, με:
Ø Αναβαθμισμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, με κρατική χρηματοδότηση.
Ø Υπηρεσίες στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό.
Ø Ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας.
Ø Κανένα σπίτι δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, θέρμανση, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες της κακοκαιρίας και της πανδημίας.
Ø Να ληφθεί άμεσα πρόνοια για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Ø Nα εξασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία του Κ. Υ. Μαντουδίου με ασφαλείς συνθήκες για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς.
Ø Nα εξασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη συγκοινωνία σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής.
Ø Να εξασφαλιστεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση παντού.

Λίμνη 17/02/2021.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΥΔΗΣ