Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Ντεμπούτο με τρεις ελληνικές συμμετοχές αύριο (4/3) στο Τορούν

ΣΤΙΒΟΣ 

Στο Τορούν της Πολωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί 4-7 Μαρτίου το 36ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου βρίσκεται η 19μελής ελληνική αποστολή, η οποία έχει ως στόχο να συνεχισει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων. 

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω covid-19 δεν ήταν δυνατό να αφήσουν ανεπηρέαστα τα μέλη των αποστολών, που φτάνουν στο Τορούν. Οι αναμονές ήταν μεγάλες, όπως και τα τεστ που έπρεπε να υποβληθούν τα μέλη των ομάδων, πριν λάβουν τελικά τη διαπίστευση και το κλειδί των δωματίων τους. Ο Ανδρέας Δημητράκης είναι ένας από τους αθλητές μας, που ξεκινούν την προσπάθεια τους, το βράδυ της Πέμπτης (4/3), αφού θα συμμετάσχει στον προκριματικό των 1.500 μέτρων. 

Ο έμπειρος αθλητής, στην τρίτη του συμμετοχή στη διοργάνωση είναι σε καλή κατάσταση κάτι που φάνηκε και από τις κούρσες που έχουν προηγηθεί. "Η ταλαιπωρία ήταν πολύ μεγάλη. Τώρα είμαστε καλά και κάνουμε υπομονή για τον αγώνα εκεί, όπου θα είμαστε έτοιμοι", είπε αρχικά ο Δημητράκης, ο οποίος σχολίασε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Θα κυνηγήσω μια κούρσα με γρήγορο ρυθμό που με βολεύει και ξεκάθαρα ο στόχος είναι να πλησιάσω ή και να σπάσω το ατομικό μου ρεκόρ". Ο αθλητής έχει ρεκόρ 3.42.43 από το 2016, ενώ....

φέτος έχει διανύσει την απόσταση σε 3.43.99.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης θα ξεκινήσει με τον προκριματικό του μήκους εκεί όπου θα συμμετάσχει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο νικητής της διοργάνωσης του 2019 έχει ενόχληση στο γόνατο κι έτσι θέλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία του προκριματικού με μία μόνο προσπάθεια και χωρίς παράπλευρες απώλειες. Ο Τεντόγλου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο θα επιδιώξει να μη σπαταλήσει δυνάμεις. Στον προκριματικό του μήκους θα συμμετάσχει και ο Αλέξης Περιστέρης, που στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό (7,45 μ.).

Το όριο πρόκρισης στο τελικό του μήκους, αλλά και οι προκριματικές σειρές των 1.500 μ. θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές μέσα στην ημέρα, ενώ τα αναλυτικά startlist θα γίνουν γνωστά την Πέμπτη. Το κυρίως πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής. 

Πέμπτη (4/3)

20.00 Ύψος (Α) πρ.
20.08 Μήκος (Α) πρ. Τεντόγλου, Περιστέρης
20.15 Σφαιροβολία (Γ) πρ.
20.30 3.000 μ. (Γ) πρ.
21.20 1.500 μ. (Α) πρ. Δημητράκης