Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

....φαπούλες

 - Επιμένει "ο δικός μας" και θέλει να μάθει λεπτομέρειες  και την πορεία των συζητήσεων για το μέλλον του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα. Αγαπητέ, απευθύνσου στους ειδικούς. Εμείς έχουμε μεσάνυχτα για το θέμα. Στην Ελλάδα για παράδειγμα η Α΄ ΕΘΝΙΚΗ του ποδοσφαίρου γυναικών, είναι όπως η Β΄ Κατηγορία τοπικού της Εύβοιας.  Όποιος το αμφισβητεί ας μας πει το ποιος συζητάει για ποδόσφαιρο γυναικών. Στα πολύ ψιλά... περνάει το θέμα και φυσικά δεν φταίει μόνο η ΕΠΟ για το θέμα.

- Ελάχιστοι παράγοντες αφιερώνουν χρόνο για το ποδόσφαιρο γυναικών και για να λέμε αλήθειες, από τα μεγάλα ονόματα, μόνο ο ΠΑΟΚ το είδε σοβαρά και είναι μόνιμος πρωταθλητής. 

- Μπορεί να θυμώσουν άλλοι παράγοντες, αλλά στις περισσότερες ομάδες, είναι αυτοί οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι με ομάδες ανδρών και μετακόμισαν στο γυναικών, γιατί εκεί είναι ευκολάκι να είσαι στην Α΄ Εθνική, χωρίς να έχεις συμβόλαια και άλλα τέτοια. 

- Να φανταστείτε πως για να σταθείς στην  Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΕ, θα χρειασθεί να πληρώνεις από 400 - 1.000 ευρώ το μήνα σε προπονητές και ποδοσφαιριστές, ενώ στις περισσότερες ομάδες Α  Εθνικής γυναικών ξεκινάς από 100 ευρώ και άντε να φτάνεις και τα 400 σε εξαιρέσεις.

- Πριν 2-3 χρόνια ακούγαμε να λένε πως "θα πέσουν" πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο γυναικών, αλλά δεν είδαμε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

- Εδώ και καιρό μιλούν και για ΠΑΕ και για συνεταιρισμό ο οποίος θα διοικεί την Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Όταν αυτά γίνουν, τότε θα έχουμε όχι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά επαγγελματικό. Τότε θα έχουμε την SUPER LEAGUA Γυναικών και η οποία δεν θα είναι στην ΕΠΟ, αλλά σε έναν συνεταιρισμό ο οποίος θα έχει δική του διοίκηση, με πρόεδρο, αντιπρόεδρο κλπ.

- Υπομονή μέχρι τότε και μακάρι όλα να γίνουν για το καλό του ποδοσφαίρου γυναικών. Τότε μπορεί να δούμε και ανθρώπους από την Εύβοια να έχουν θέση σε μια τέτοια διοίκηση, αρκεί να μην βάλουν κάποιοι τα χεράκια τους και βγάλουν τα ματάκια τους. Να διεκδικήσουν θέση, αυτοί που κάτι ξέρουν από ποδόσφαιρο και δεν θα χρειασθεί "να σπρώχνουν" με διάφορους τρόπους, για να τους "σπρώξουν" και αυτούς.....