Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Στάθης Λάμπρου : Ένας "σκύλος" στην άμυνα της Σαντορίνης

ΠΗΓΗ: https://www.santorinisport.gr/
Επιμέλεια ΜΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Το νέο απόκτημα της ΠΑΕ Σαντορίνης, Στάθης Λάμπρου, είναι 22 χρόνων ( γεν. 20 Σεπτεμβρίου 1998).

Ο Χαλκιδέος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, ενώ μπορεί να καλύψει με ευχέρεια και τις θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του πλάγιου μπακ.
Παίκτης ο οποίος προέρχεται από το δίκτυο των σχολών του Ολυμπιακού και πιο συγκεκριμένα απ’ αυτή της Χαλκίδας (Α.Ε. Ληλαντίου) , η μεταγραφή στον Ολυμπιακό πήγε το 2012.
 Έκτοτε, ήταν  βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος όλων των ομάδων των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, κατακτώντας μάλιστα το Πρωτάθλημα Super League Κ17 στο Αγρίνιο το 2015, ενώ το 2016 και το 2017 στέφθηκε πρωταθλητής στην Super League K-20.
Απέκτησε και ευρωπαϊκές εμπειρίες, αφού συμμετείχε στα UEFA Youth League το 2015/16 και το 2017/18, μετρώντας 8 συμμετοχές και 1 γκολ.
 Επιπλέον, έχει 26 συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες.( 13 με την U17, 10 με την U19, 3 με την U20 και 1 με την U21 )
Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2017 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.... Έλαβε το βάπτισμα του πυρός μόλις 2 μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Κισσαμικό, στις 29 Νοεμβρίου.
Το προσωνύμιο που του έχει δοθεί από τους συμπαίκτες του, ‘’σκύλος’’, είναι απόλυτα εύστοχο, αφού ο Ευβοιώτης άσος, ‘’δαγκώνει’’ και διακρίνεται για το πάθος, την δύναμη και την ψυχή που τον διακατέχουν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή η ακαταμάχητη θέληση του να τα δώσει όλα στο γήπεδο σε συνδυασμό με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, οδήγησε στο να του απονεμηθεί το περιβραχιόνιου του αρχηγού της ομάδας.
Είναι παίκτης ο οποίος στηρίζεται περισσότερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα και την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ενώ στα καλά του στοιχεία είναι και οι κεφαλιές, συνήθως μετά από προωθήσεις του στα κόρνερ, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές με επιτυχία.
Μετά από έξι χρόνια με τα ερυθρόλευκα - αφού δεν πήρε κάποια άλλη ευκαιρία - αποχώρησε τον Ιούλιο του 2018 με προορισμό τα Σπάτα και τον Αήττητο με τον οποίο αγωνίστηκε για μια περίοδο (2018-2019) έχοντας 14 συμμετοχές.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 μετακομίζει στο Αιγάλεω, όπου επίσης μένει για μια περίοδο παίζοντας 17 παιχνίδια.
Τον Οκτώβριο του 2020 υπογράφει με τον Ασπρόπυργο χωρίς βέβαια να αγωνιστεί αφού το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Είχε βέβαια αγωνιστεί με τον Ασπρόπυργο  σε φιλικό κόντρα στην μετέπειτα ομάδα του, τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τελικά στο πρωτάθλημα θα αγωνιστεί με την ομάδα της Σαντορίνης.


ΠΑΕ Σαντορίνη: Ενίσχυση με Λάμπρου!
Η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Στάθη Λάμπρου.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας αγωνίζεται ως μέσος και ξεκίνησε την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Αήττητο Σπάτων, Αιγάλεω και Ασπρόπυργο.
Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή και επιτυχημένη ποδοσφαιρική χρονιά, με υγεία."