Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης Αλιβερίου για τις εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος δημοτικών συμβούλων

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 

Η χθεσινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου που προκάλεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και την στήριξαν οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αφορούσε την τακτική των εκβιασμών που ακολουθεί ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου κ. Αγγελής. Πρακτική που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τις καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστα Καρτελιά.
Κατά τη συνεδρίαση περίσσιο και απύθμενο θράσος επέδειξε ο κ. Αγγελής, καθώς έφτασε να απειλήσει, σε ζωντανή μετάδοση, τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστα Κέκη,  λέγοντάς του κατά λέξη: «Εσύ Κέκη θα φας μήνυση στο κεφάλι».
Οι πρακτικές αυτές απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταδικάστηκαν από τις επικεφαλής της αντιπολίτευσης κα. Α. Μπάτσα και κα. Α. Θαλασσινού. Ο κ. Δήμαρχος αναγκάστηκε να δηλώσει πως δεν συμφωνεί με τον εκβιασμό που έλαβε χώρα σε ζωντανή μετάδοση από τον κ. Αγγελή.
Η συζήτηση δικαίωσε τις καταγγελίες του κ. Καρτελιά καθώς και την εισήγηση του Κ. Κέκη για το θέμα (ακολουθεί ολόκληρη):
«Η "Λαϊκή Συσπείρωση", όλα αυτά τα χρόνια, στα δημοτικά συμβούλια, προσπάθησε και προσπαθεί πάντα να αναδείξει την εφαρμογή που έχει η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, πως είναι το μακρύ χέρι του κράτους, γεγονός που εσείς και οι άλλες παρατάξεις το κρύβετε επιμελώς, αυτός είναι ο ρόλος.... σας. Πιστοί σε αυτήν σας την τακτική εφαρμόζετε το δόγμα «οποίος δεν συμφωνεί μαζί μας και με τους χειρισμούς μας, είναι εναντίον μας». Θα πρέπει λοιπόν να εργαλειοποιηθεί, σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να «εξοντωθεί», να του πετάξετε λάσπη με κάθε μέσο.
        Παρά αυτή μας τη θέση δε διστάζουμε να δώσουμε τη στήριξη μας όπου θεωρούμε πως μπορεί έστω και κάτι θετικό να προκύψει, για το λαό του Δήμου μας. Έτσι, ο κ. Καρτελιάς Κώστας, ο οποίος διαθέτει πλούσια εμπειρία στα καλλιτεχνικά, δέχθηκε να αναλάβει τη θέση εντεταλμένου – άμισθου – συμβούλου για τον Πολιτισμό και παράλληλα να προσπαθήσει να αξιοποιήσει το, για χρόνια κλειστό, Ινστιτούτο Παπανικολάου.
Εσείς όμως εκλάβατε αυτή την πρόθεση μας ως συνεργασία με την παράταξή σας, κάτι που δεν ισχύει. Μας αποδείξατε πως δεν θέλετε καμία διαφορετική άποψη στα δημοτικά συμβούλια, περιμένετε πώς και πώς να ψηφιστεί ο νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής, που θα σας «λύσει τα χεριά» βγάζοντας τις διαφορετικές φωνές από τα δημοτικά συμβούλια. Αλλά δεν θα σας γίνει η χάρη!
Το αποδείξατε κ. Μπουραντά και με το πώς διαχειρίστηκε ο κ.Αγγελής τη μέχρι πρότινος συνεργάτιδα σας και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της παράταξης σας, την κα Λεβέντη Σ., κλείνοντας την ιστοσελίδα με το που ανέβασε την συνέντευξη του κ.Καρτελιά, όπου μάλιστα σας είχε ενημερώσει για την συγκεκριμένη συνέντευξη.
Αλήθεια τόσο αδίστακτοι είστε; Δε σκεφτήκατε ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος βιοπορίζεται από αυτήν την δουλειά; Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε κ.Μπουραντά είναι να την αποζημιώσετε για την καταστροφή που προκαλέσατε από την διαγραφή των αρχείων της. Η ενέργεια αυτή πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους.  
Σε αυτούς τους χειρισμούς πιστεύω ότι και εσείς κ.Μπουραντά δεν ήσαστε άμοιρος των ευθυνών σας. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν γνωρίζατε για τις ενέργειες του συνεργάτη σας. Από μόνος του δρούσε δηλαδή ο κ.Αγγελής; Αλλά αυτοί είστε! Εάν δε το γνωρίζατε, τότε «λουστείτε τον»! Οι ενέργειες σας είναι απαράδεκτες, θυμίζουν άλλες εποχές και καταστάσεις.
Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια του κ. Νίκου Αγγελή ο οποίος επικαλέστηκε και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να «πείσει» το σύμβουλο μας, για τη στάση που έπρεπε να κρατήσει στη συνεδρίαση της 16ης Οκτώβρη 2020. Σας θυμίζουμε ότι στην συνεδρίαση που αφορούσε την λήψη απόφασης, για πρόσληψη δικηγόρων εναντίον του πρώην δήμαρχου κ.Θωμά, είχαμε ανακοινώσει νωρίτερα την μη συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο θέμα με αναλυτικό Δελτίο Τύπου .
Ο κ.Καρτελιάς σας υπέβαλε την παραίτηση του από εντεταλμένος σύμβουλος για τον Πολιτισμό, μετά τον εκβιασμό και την αδιαφορία που δείχνετε για τις προτάσεις του στα θέματα του πολιτισμού, η συμπεριφορά σας απέναντι του είχε «αλλάξει».
Τελικά εξηγήστε μας. Ποιος είναι ο ρόλος του κυρίου Αγγελή; Είναι εξουσιοδοτημένος να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο; 
        Καταδικάζουμε τις πρακτικές σας αυτές, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε εκβιασμούς, απειλές και ψέματα. Πριν πάρει το λόγο ο κ.Καρτελιάς, κλείνοντας, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:
        Τι γίνεται με την τροποποίηση του καταστατικού του Ινστιτούτου και τα  οικονομικά του;
        Ποτέ θα μπορούν επιτέλους να το επισκέπτονται οι δημότες αλλά και οι  επισκέπτες της Κύμης. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για το άνοιγμα της Οικίας;   
        Είναι κρίμα η οικία Παπανικολάου να βρίσκεται κλειστή. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για τον μεγάλο ευεργέτη των γυναικών και της ανθρωπότητας, είναι να την κάνουμε επισκέψιμη».  

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
οι δημοτικοί σύμβουλοι
Κώστας Κέκης και Κώστας Καρτελιάς