Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας

Χαλκίδα, 02-06-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση, εν γένει δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας, ευπαθείς περιοχές και περιαστικά δάση των Δήμων, για την αντιπυρική περίοδο έτους 2021 
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, εκδόθηκε η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στις δασικές περιοχές των Εθνικών Δρυμών, δασών, εν γένει δασικών οικοσυστημάτων υψηλής προστασίας, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από την Διεύθυνση Δασών Νομού Εύβοιας, καθώς και στα περιαστικά δάση των Δήμων της Π.Ε. Εύβοιας, η οποία ισχύει έως την 31η Οκτωβρίου 2021, ήτοι έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου του έτους 2021.
Συγκεκριμένα, η παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει τις ημέρες που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύεται από την προηγούμενη ημέρα στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του... Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου, 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερμού) και θα ισχύει από την 12η βραδινή της τρέχουσας ημέρας έως την 12η βραδινή της επομένης ημέρας.
Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες.  Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων δασαρχείων. Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ).
Για την ενημέρωση του κοινού, για τις ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος πυρκαγιάς εκτιμάται από πολύ υψηλός έως κατάσταση συναγερμού και τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, θα εκδίδεται σχετικό Δελτίο Τύπου.