Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Σάντος: «Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να μας νικήσει εύκολα»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να κρατήσει τη Γερμανία μακριά απ’ την μπάλα στον σαββατιάτικο (19/06) αγώνα, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητές της για τη νίκη και την πρόκριση στη φάση των «16», μέσα απ’ τον ΣΤ’ όμιλο του Euro 2020.

«Η Γερμανία είναι μία ομάδα που συχνά αιφνιδιάζει τους αντιπάλους της με πάσες απ’ την πίσω ζώνη, κυρίως απ’ τον Τόνι Κρόος. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εμείς περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια μας και να τους κρατήσουμε μακριά απ’ αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού» τόνισε ο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (18/06) και πρόσθεσε:

«Γενικά είναι μία ομάδα που παίζει με πολλές πάσες από την πίσω ζώνη, αλλά η Γαλλία τους έκλεισε τους χώρους στο επιθετικό τρίτο με μία φανταστική εμφάνιση. Πρέπει να έχουμε λοιπόν την μπάλα στα πόδια μας και να μην τη...

χάνουμε τόσο συχνά».

Η Γερμανία συνέτριψε με 4-0 την Πορτογαλία, την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε μεγάλη διοργάνωση, συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, αλλά ο Σάντος πιστεύει ότι η ομάδα του έχει κάνει άλματα προόδου από τότε.

«Νομίζω ότι η Πορτογαλία έχει κερδίσει το σεβασμό όλων εδώ και πολύ καιρό. Οι άλλες ομάδες σέβονταν την Πορτογαλία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μέσα τους πίστευαν πως ήταν πιο δυνατές. Τώρα καμία ομάδα στον κόσμο, όταν έχει μπροστά της την Πορτογαλία, δεν αισθάνεται ότι θα νικήσει εύκολα.

Από την άλλη πλευρά, η γερμανική ομάδα είναι φανταστική. Μοιάζει με... ατμομηχανή. Δεν τη φοβάμαι. Οι δύο ομάδες σέβονται απόλυτα η μία την άλλη. Μα αν θεωρεί κάποιος ότι είναι το φαβορί κόντρα στους Γερμανούς, είναι κάτι πολύ... επικίνδυνο σαν σκέψη».

Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η Πορτογαλία στην «Allianz Arena», ο Σάντος δήλωσε σίγουρος για τους παίκτες του. «Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις πάντα με κίνητρα και με καρδιά, αλλά πρέπει να γνωρίζεις πώς να νικήσεις. Αν παίξουμε μόνο με καρδιά, δεν θα νικήσουμε...».