Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

....σουτάκια

 - Όταν γράφεις την άποψή σου, δεν περιμένεις ν΄ ακούσεις το αν κάποιος θα σου επιτρέψει να την γράψεις ή να σου πει τι θα γράψεις. Γράφεις και σε όποιον αρέσει.  Δεν είναι δυνατόν ν΄ ακολουθήσεις την άποψη αυτών οι οποίοι για τους γνωστούς λόγους, θεωρούν πως δικαίωμα στην κριτική έχουν μόνο αυτοί που βλέπουν παντού ήρωες, παντού θεές, παντού τέλειους ανθρώπους. Αυτοί δεν αλλάζουν, γιατί απλά θέλουν το χειροκρότημα, θέλουν τα.... μπράβο, θέλουν το "γειά σου μεγάλε".

- Αυτοί δεν θα μάθουν ποτέ, πως η κριτική βοηθάει στο να γίνεις καλύτερος, βοηθάει στο να προσπαθήσεις να φτάσεις στον στόχο, βοηθάει στο να ξεπερνάς τα λάθη σου. Το να τα βλέπουμε όλα τέλεια, δεν οδηγεί πουθενά. Αυτοί που είναι στο χώρο της ενημέρωσης, ξέρουν πως δουλειά τους είναι να ασκούν κριτική. Αυτοί που δεν το κάνουν, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν εξαρτήσεις και δεν θέλουν να χάσουν την θέση τους, το μεροκάματό τους και τις δημόσιες σχέσεις με τις οποίες παραμένουν στο χώρο. 

- Όταν ο πρώτος σε μια βαθμολογία παίρνει ότι παίρνει και οι υπόλοιποι δεν παίρνουν απολύτως τίποτα, τότε γιατί πρέπει να πανηγυρίζουν όλοι οι άλλοι εκτός από τον πρώτο; Τελευταία πολλοί "καλοί άνθρωποι" άνοιξαν την καρδιά τους και έβαλαν μέσα "πρωταθλητές της καρδιάς τους" όπως λένε. 
Ας μην είναι τόσο καλοί, γιατί βάζουν σε κίνδυνο την καρδιά τους.