Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Την πιο κρίσιμη ώρα της μάχης απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα της Κυβέρνησης η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας συνεχίζει τις παλινωδίες στηρίζοντας τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. 
Ενώ οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας πρότειναν συνεδρίαση τους ΔΣ του ΕΚΕ την ίδια μέρα της περασμένης απεργίας για ορισμό νέας απεργίας στις 16 Ιούνη ώστε να μη χαθεί χρόνος, με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ (παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΣΥΡΙΖΑ) πάρθηκε δια περιφοράς απόφαση για Απεργία το Σάββατο 12/6 ενώ όρισαν συνεδρίαση του ΔΣ μόλις χθες Δευτέρα 14/6 για να επιβεβαιώσουν πως δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως για την επιτυχία της απεργίας! 
Μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση και ενώ ήδη κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ καλούσαν σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς οι παρατάξεις ΕΜΕΙΣ και ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ πρότειναν συμμετοχή στα απογευματινά συλλαλητήρια της Αθήνας. Οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας πρότειναν η ήδη ορισμένη συγκέντρωση στη Χαλκίδα να γίνει με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου. Άλλωστε, όπως είναι φυσικό, η συμμέτοχη απεργών αλλά και εργαζομένων που θα διστάσουν να κάνουν το βήμα της απεργίας αλλά θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο έκτρωμα θα είναι συντριπτικά μεγαλύτερη.
Μετά από ισοψηφία (οι 5 εκλεγμένοι της Ταξικής Ενότητας, οι 4 στους 6 από την παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΣΥΡΙΖΑ, 1 στους 4 από την παράταξη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν ορίστηκε.... συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Όμως σήμερα, με ένα αυθαίρετο  «Δελτίο Τύπου», του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα και ενώ το ΔΣ δεν πήρε καμιά απόφαση για συμμετοχή σε συγκέντρωση, καλούνται οι εργαζόμενοι της Εύβοιας να συμμετάσχουν στο απογευματινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.
Με αυτό τον τρόπο ολοκλήρωσε η πλειοψηφία του Ε.Κ. Εύβοιας την κολοτούμπα…. 
Ενώ συμφώνησε με το πλαίσιο πάλης για απόσυρση του νομοσχεδίου, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων, για διεκδίκηση σταθερού εργάσιμου χρόνου με 7ωρο-5ήμερο-35ωρο  τώρα πάει στην Αθήνα να ψάξει μαζί με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ τα «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου εκτρώματος.
Κουβαλάνε νερό στο μύλο των εργατοπατέρων της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που τρόμαξε να κηρύξει μια απεργία μετά από 3 χρόνια ενώ ήδη είχε πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα η μεγάλη απεργία της 10ης Ιούνη. Επιδιώκουν να φορέσουν καπέλο την ξεπερασμένη από τους εργαζόμενους ηγεσία της ΓΣΕΕ στις αποφάσεις των Σωματείων που δε περίμεναν Δευτέρα απόγευμα για να καλέσουν σε συγκέντρωση αλλά οργανώνουν την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης ήδη από τη λήξη της προηγούμενης απεργίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα ζωντανά Σωματεία της Εύβοιας να συνεχίσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα, για να μη γίνει το συνδικαλιστικό κίνημα ουρά των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ που τα έχουν κάνει πλακάκια με την Κυβέρνηση, ούτε των δυνάμεων που παραμονές της απεργίας κάνουν σαμποτάζ και σπέρνουν μοιρολατρία στους εργαζόμενους λέγοντας πως ότι και να κάνουν το νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί.
Όλοι στην Απεργία, αύριο Τετάρτη 16 Ιούνη
Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση των Σωματείων, στις 10 πμ, στην Πλατεία Αγοράς

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του ΕΚΕ με την Ταξική Ενότητα
Ασημίνα Καραμπέτσου
Πελαγία Ντούλτσα
Κώστας Ντούρμας
Κώστας Σλακώνης
Γιάννης Τζαβάρας