Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 28η International Mediterranean Tourism Market

Δυναμική παρουσία στο Ισραήλ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς ήταν επικεφαλής της αποστολής της Στερεάς Ελλάδας στην 28η International Mediterranean Tourism Market, στην οποία συμμετείχαν επιπλέον ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάνος Γέμελος, υπηρεσιακοί παράγοντες και φυσικά εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων του τουριστικού κλάδου.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επέστρεψε μετά από τη διετή -λόγω πανδημίας- απουσία της, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, που διοργανώνεται στο Τελ Αβίβ. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας και με τη συμμετοχή 15 επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, από τη Στερεά Ελλάδα.
Το περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης... Κικίλιας, πολλοί tour operators και δημοσιογράφοι του Ισραήλ, οι οποίοι είχαν απευθείας επαφές με τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, αλλά και εκατοντάδες μεμονωμένοι επισκέπτες.
Κορυφαία δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην “IMTM 2022” ήταν η ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της “Γιάφα” το βράδυ της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2022, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ισραήλ.
Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην προβολή και προώθηση της βόρειας Εύβοιας με κεντρικά πρόσωπα τον μέχρι πρότινος προπονητή της Maccabi Tel Aviv Γιάννη Σφαιρόπουλο και την καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Γλυκερία, η οποία έχει ιδιαίτερη απήχηση και στο Ισραήλ. Δείτε τα μαγνητοσκοπημένα μηνύματά τους στους ακόλουθους συνδέσμους:
https://youtu.be/o9e-wPxZ89E και https://www.youtube.com/watch?v=kKpjCYvtAKI
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Ισραηλινός "θρύλος" του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ντορόν Τζαμσί. Επίσης, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν περίπου 30 tour operators και δημοσιογράφοι τουριστικού και αθλητικού ρεπορτάζ, οι οποίοι θα αναμεταδώσουν οπτικό και ηχητικό υλικό για τη βόρεια Εύβοια στα ΜΜΕ της χώρας τους.

«Επιστρέψαμε δυναμικά στην 28η IMTM, που διοργανώνεται στο Τελ Αβίβ, αφού το Ισραήλ είναι μια αγορά στην οποία έχουμε επενδύσει στρατηγικά από το 2016 και ήδη μας αποδίδει πολλά. Με ιδιαίτερη έμφαση φέτος στην πληγείσα, αλλά πάντα μοναδική, βόρεια Εύβοια και με τη βοήθεια ξεχωριστών ανθρώπων, όπως ο coach Γιάννης Σφαιρόπουλος, η αγαπημένη  Γλυκερία, αλλά και ο "Γκάλης του Ισραήλ" Ντορόν Τζαμσί, κοιτάζουμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία.
»Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εδραιώνεται και αναπτύσσεται ως τουριστικός προορισμός. Και μας προσφέρει ολοένα και περισσότερα αναπτυξιακά οφέλη στην εποχή που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.
Ακολούθως, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε μετά από δύο χρόνια και πάλι στο  Ισραήλ και το Τελ Αβίβ. Μια μοναδική χώρα με υπέροχους ανθρώπους που αγαπούν την Περιφέρειά μας και μας το δείχνουν με τις επιλογές τους.
»Για άλλη μια χρόνια είχαμε την ευκαιρία να τους παρουσιάσουμε το  τουριστικό μας προϊόν και ειδικά φέτος να τους κάνουμε μία ειδική αναφορά και παρουσίαση της Βόρειας Ευβοιας, έχοντας συμμάχους μας σε αυτή την πρωτοβουλία, δύο σπουδαίους Έλληνες που μας κάνουν περήφανους και λατρεύονται εδώ, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και την Γλυκερία και φυσικά την διαρκή αρωγή του διευθυντή του ΕΟΤ του Ισραήλ, Δημήτρη Βασιλειάδη».