Σάββατο 2 Απριλίου 2022

....σας ενοχλεί;;;;

 - Να το ξεκαθαρίσουμε.
Εμείς δεν έχουμε ούτε τις γνώσεις, ούτε την εμπειρία και δεν μπορούμε να διοικήσουμε την ΕΠΣ Εύβοιας και καμία ΕΠΣ.
Είναι άλλο ο χώρος της ενημέρωσης και άλλο το να διοικείς μια Ένωση Ποδοσφαίρου.
Αυτό θα πρέπει να το δεχτούν και άλλοι οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν στον χώρο και καλά θα κάνουν, να πάνε σε κάποιον χώρο που κάτι θα προσφέρουν και θα είναι χρήσιμοι.
Είναι τιμή να φροντίζεις για τα ρούχα ή για τ΄ αποδυτήρια ή γενικώς για την ομάδα της γειτονιάς σου ή του χωριού σου, παρά να είσαι αχυράνθρωπος και παρατρεχάμενος σε ένα διοικητικό ....συμβούλιο.
Στις αρχές του 2023 θα έχουμε εκλογές για το ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας.
Ακούμε πολλά και διάφορα.
Ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις και είχαμε προδότες, κωλοτούμπες, ακόμη και κλέφτες σύμφωνα με αυτά που βγήκαν από το στόμα ανθρώπων που διοίκησαν και διοικούν το ποδόσφαιρο.
Σήμερα μπορεί κάποιοι να μιλούν για επιτυχίες, για καλά οικονομικά, για καλά πρωταθλήματα και να κάνουν συγκρίσεις του χθες με το σήμερα, αλλά αυτό δεν αλλάζει και δεν θ΄ αλλάξει την εικόνα του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου.
Πόσα χρόνια διοικούν το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο τα ίδια πρόσωπα;
Πολλά τα χρόνια και πολλά τα λάθη τους.
Να το κλείσουμε εδώ αυτό το κεφάλαιο του παρελθόντος και του σήμερα και να πάμε στο αύριο.
Τι σημασία έχει το ποιος ελέγχει ή όχι τα περισσότερα σωματεία στην Εύβοια;
Αν συνεχιστεί ο κατήφορος δεν θα υπάρχουν σωματεία.
Το μοντέλο διοίκησης της ΕΠΣ Εύβοιας πρέπει ν΄ αλλάξει.
Πρέπει να βρεθούν στο ΔΣ αξιόλογοι παράγοντες και οι οποίοι θα έχουν άποψη και όραμα για το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει αυτή την άποψη και αυτό το όραμά τους να το καταθέσουν και να ζητήσουν την στήριξη των Σωματείων.
Το 2022 δεν είναι καλό για το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο σε κανένα επίπεδο και αν χρειασθεί θα απαντήσουμε με στοιχεία σε όποιον λέει το αντίθετο.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, μία ομάδα θα υποβιβαζόταν από την Α΄ Κατηγορία και φτάνουμε σε σημείο να υποβιβαστούν ίσως και 4 ομάδες!!! Γιατί; Γιατί ο ΑΟΝΑ υποβιβάστηκε από την Γ΄ Εθνική και έτσι θα υποβιβαστούν 2 ομάδες, γιατί ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν συμμετείχε καν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και θα υποβιβαστούν 3 ομάδες από την Α΄ Κατηγορία και αν δεν ανέβει και ο πρωταθλητής μέσα από τα μπαράζ στην Γ΄ Εθνική, τότε θα υποβιβαστούν 4 ομάδες στην Β΄από την Α΄ Κατηγορία και φυσικά αυτό θα παρασύρει σε υποβιβασμό παραπάνω ομάδων, από τους 3 ομίλους της Β΄ Κατηγορίας στην Γ΄ Κατηγορία.
Αυτή είναι η αλήθεια κύριοι και κανείς δεν μπορεί να την κρύψει. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια, δικαιολογίες και για να χρυσώσουμε το χάπι.
Τέλος. Η ΕΠΣΕ πρέπει να διοικηθεί σοβαρά και με υπευθυνότητα.
Τραγικά λάθη έγιναν από την αρχή, όταν άλλαζαν τα άρθρα των προκηρύξεων σαν τα πουκάμισα, για να κάνουμε χάρες σε σωματεία.
Εμείς πιστεύουμε πως έπρεπε οι αρχικές προκηρύξεις να τηρηθούν και πως δεν έγιναν όλα νόμιμα. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία και θα την δούμε όταν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.
Εμείς σύντομα θα επιδιώξουμε ένα ραντεβού με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς στο χώρο του ποδοσφαίρου και θα του ζητήσουμε, να είναι αυτός που θα δώσει την ευκαιρία στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο να προχωρήσει στο μέλλον και να μην το οδηγήσει σε χειρότερα μονοπάτια.
Ότι έγινε, έγινε. Υπάρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά. Όλοι κάτι καλό έκαναν ή τουλάχιστον προσπάθησαν να κάνουν.
Το μοντέλο διοίκησης της ΕΠΣ Εύβοιας κούρασε και πρέπει να αλλάξει.
Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθούν παράγοντες που δεν έχουν ανάγκ από μια καρέκλα, αλλά θα έχουν γνώσεις διοίκησης και όραμα.