Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Πιστώθηκαν 478.320 ευρώ σε 205 κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας, στο πλαίσιο του ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, μέσω του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η πληρωμή των δικαιούχων που εντάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς ενίσχυσης των κτηνοτρόφων των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Ιστια-Αννας. Συνολικά, πιστώθηκαν 478.320 ευρώ σε 205 κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Το εν λόγω καθεστώς θεσπίστηκε με την κοινή απόφαση 357/63687/10.03.2022 (ΦΕΚ Β΄ 1094/10.03.2022) της αναπληρωματικής υπηρεσίας Οικονομικών και του Υπουργείου Αγροτικής...

Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
 
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Συνεχίζεται η υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων και αποκατάστασης στη Βόρεια Εύβοια, η οποία έγινε από τις συνεχείς μεγάλες πυρκαγιές του 202. δημοσίευση της κοινής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη θέση ειδικού καθεστώτος στήριξης των κτηνοτρόφων των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας 'Αννας και Ιστιαίας-Αιδήψου που επλήγησαν άμεσα και έμμεσα από τη φύση τους. , σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 στην πληρωμή 478.320 ευρώ σε 205 δικαιούχους κτηνοτρόφους. 
 
Πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο είχε συζητηθεί και ανακοινωθεί σε μία ανοικτή συνάντηση με τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό της Βόρειας Εύβοιας στην περιοχή, με τον οποίο έχει αναπτυχθεί όλη αυτή η τελευταία περίοδος μιας εποικοδομητικής και στενής συνεργασίας για τη στήριξη του κτηνοτροφικού κλάδου της περιοχής. τα οριζόντια μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων που προωθούνται από την κυβέρνηση». 
 
Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ προέβλεπε την ενίσχυση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των κατά κύριους επαγγέλματος αγροτών με 40 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις άμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και με 20 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις έμμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Η προχωρά με την εφαρμογή μέτρων είτε οριζόντια, είτε στοχευμένα, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει κυβέρνηση διατηρήσιμες προοπτικές ανάκαμψης, σε συνδυασμό, φυσικά, και με την υπό εξέλιξη σχέδιο ανασυγκρότησης.