Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης και ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Πραντζίκος-Εφημέριος της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μαρκατών Μεσσαπίων και ευσεβείς ενορίτες και προσκυνητές που είχαν... συναχθεί από νωρίς στον Ι. Ναό, όπου από τις 5 έως τις 20 Μαρτίου φιλοξενούνται αποτμήματα ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων της Λέσβου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.
Ο Σεβασμιώτατος, κηρύσσοντας τον θείο λόγο, προσέφερε πνευματικό καταρτισμό αναφερόμενος αρχικά στη παραδοσιακή συχνή σχέση των πιστών με την Θεία Ευχαριστία, που γέννησε την ιερή Ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων κι έπειτα στο μαρτύριο και στο παράδειγμα των Αγ. Τεσσαράκοντα και ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς, που δίνουν το «παρόν» στις λατρευτικές αυτές ευκαιρίες που πραγματοποιούνται στην Ιερά μας Μητρόπολη και ιδιαίτερα στην Ενορία με την ευκαιρία της παρουσίας των Αγίων Νεομαρτύρων.
Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου Πολιτικών, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, εκκλησιασθέντος και του Αρχιμ. Γαβριήλ Σέρβου.
Πριν την Απόλυση της Θεία Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε κόλλυβο των Αγίων και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην σοφία του Θεού και την αρετή της Πίστεως.
Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στην Ιερά Μονή και μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία της συζητήσεως με την Ηγουμένη Μοναχή Μαριάμ και τις αδελφές, οι οποίες με πολλή αγάπη διακονούν την Παναγία στο ταπεινό και όμορφο Μοναστηράκι της.